Prioritera hälsan på semestern - Super Synbiotics
MAGHÄLSA /

Prioritera hälsan på semestern

Semestern är en tid för att återhämta sig och njuta av livets goda. Samtidigt har de flesta av oss jobbat upp hälsosamma rutiner som man ogärna vill tappa bara för att det är semester. I denna artikel kan du läsa mer om hur du utnyttjar semestern till max för att må bra i både kropp och själ.

Att prioritera hälsan på semestern

Samtidigt som det är viktigt med sunda rutiner kring kost, motion, sömn etc. så måste det även finnas rum för utsvävningar och avslappning – framförallt under semestern. Men för att fortsätta må bra även under ledigheten kan det vara bra att bibehålla åtminstone några utav vardagens rutiner. Till exempel kan man se till att ta sin dagliga dos Synbiotic, dricka en grön smoothie samt få in någon form utav rörelse varje dag.

Semestern är dessutom en ypperlig tid att etablera nya vanor, då man har både den tid och energi som krävs för att genomföra en förändring. Kanske vill du föra in mer mindfulness i din vardag, eller komma igång med regelbunden motion? Läs mer om hur du skapar och bibehåller goda vanor här.

8 tips för att leva antiinflammatoriskt under semestern

1. Ta med Synbiotic på resan

Oavsett om du ska vandra, åka ut med båten eller om du har begränsad tillgång till kylskåp i ett par dagar så kan du utan problem fortsätta ta din synbiotika. Bakterierna i Synbiotic klarar sig utan kyl under kortare perioder, så din dagliga dos bakterier och fibrer kan hänga med på resor både inom och utanför landet.

2. Njut av närproducerad mat i säsong

Sommaren är ett utmärkt tillfälle att njuta av lokala råvaror. Passa på att stötta den lokala bonden eller kolla upp var det finns självplock av bär och frukt. Njut av svensk färskpotatis, lök, jordgubbar, gröna blad som mangold eller spenat, och mycket mer! Gott både för smaklökarna och för de goda bakterierna i tarmen.

3. Välj en måltid att satsa på – håll resten enkelt

Även om semestern ska var en tid för återhämtning så kan det ibland bli hektiskt med aktiviteter, utflykter, matlagning och så vidare. Ett tips är då att hålla frukost (om du inte utövar periodisk fasta) och lunch enkelt och därefter lägga mer krut på middagen. Kanske gör du en smoothie till frukost, en enkel sallad till lunch och sedan en mer tidskrävande rätt till middagen.

4. Experimentera med nya maträtter

Passa på att testa några nya recept under semestern och få nya idéer till vardagsmaten. Kanske har du redan recept sparade som du inte hunnit prova än? Du kan även välja ut en ny grönsak du aldrig testat förut och antingen leta upp ett passande recept eller experimentera på egen hand.

5. Låt måltiderna ta tid

Känner du till mindful eating? Nu är den perfekta tiden att prova på denna teknik! Ät långsamt, tugga maten ordentligt och notera alla smaker och texturer. Detta kan både förbättra matsmältningen och ge en lugnare mage, samt att det gör gott för tarmfloran. Läs mer om mindful eating här!

6. Rör på dig varje dag

Fysisk aktivitet är viktig del av den antiinflammatoriska livsstilen, men det behöver inte nödvändigtvis innebära hård träning om du inte tycker om det. Det räcker gott med 30 minuters måttlig motion om dagen. Slå två flugor i en smäll och kombinera motionen med härliga sommaraktiviteter som att promenera, vandra, simma, ta en cykeltur, göra yoga på stranden eller testa någon ny utomhussport.

7. Prioritera återhämtning

Med semester från jobb och skola ges förhoppningsvis tillfälle till ordentlig återhämtning som annars inte hinns med under den stressiga vardagen. Se till att utnyttja den här tiden till att vila och sova ordentligt. Du kan även ta tillfället i akt att testa olika metoder för stresshantering som kan vara användbara när vardagen återvänder.

8. Hitta bra alternativ till sockret

Under semestern är det lätt hänt att det blir lite för mycket av det vita sockret. Det finns dock många bra alternativ som är både mer näringsrika och har en mindre effekt på blodsockret. Testa till exempel att göra egna raw-bollar med olika smaker eller gör egen glass genom att mixa frysta frukter och bär med avokado för en krämig konsistens.

 

 

MER FRÅN:

Bakterier & fibrer för din mage

  • Baserat på 20 års forskning
  • Producerat i Sverige
  • Naturligt - inga tillsatser

nyheter och tips för din tarmflora

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no