Professor Stig Bengmark och historien bakom Super Synbiotics

Professor Bengmark

Stig Bengmark är grundare till Super Synbiotics, upphovsman till Synbiotic® Kosttillskott och författare till böckerna Välj Hälsa och Välj Hälsa Receptboken.

Klicka här för att köpa Stigs första bok

Klicka här för att köpa Stigs senaste receptbok

Professor Stig Bengmarks bakgrund

Professor Stig Bengmark har en bakgrund som professor i kirurgi vid Lunds Universitet, chefskirurg och klinikchef vid Lunds universitetssjukhus och senare gästprofessor och Professor Emeritus vid London University. De senaste 30 åren har han ägnat åt att studera kopplingen mellan livsstil och tarmfloran, föreläsa och sprida kunskap kring hälsa till allmänheten som du kan läsa mer om i hans böcker.

1999 startade Stig tillsammans med några forskarkollegor ett projekt. Målet för forskarna var att hitta en elit av mjölksyrabakterier. Forskarteamet samlade in och studerade drygt 500 olika mjölksyrabakterier och ägnade speciellt intresse åt att studera bakteriernas förmåga att förstärka varandras egenskaper. Baserat på sina studier valde forskarna ut och tog patent på fyra unika mjölksyrabakterier. Teamet konstaterade tidigt att bakterierna med hjälp av fibrer kunde mångdubbla sig i grovtarmen, och därför kombinerades bakterierna med en ”matsäck” med fyra växtfibrer.

I mer än 20 år har Stig och hans kollegor gjort ett flertal framgångsrika studier över hela världen på just denna kombination av bakterier och fibrer.

 

För dig som är forskare, sjukvårdspersonal eller journalist kan du klicka här för att läsa om våra studier

Bakterier & fibrer för din mage

  • Baserat på 20 års forskning
  • Producerat i Sverige
  • Naturligt - inga tillsatser

nyheter och tips för din tarmflora

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no