Mjölksyrabakterier & Magbakterier - Super Synbiotics

Mjölksyrabakterier & Magbakterier

Mjölksyrabakterier är ett samlingsnamn för grampositiva bakterier (goda bakterier) som har förmågan att bilda mjölksyra. Mjölksyran bildas när bakterierna fermenterar kolhydrater, eller närmare bestämt glukos vilket är bakteriernas främsta näringskälla. Detta hjälper oss att bibehålla balansen i tarmfloran, då mjölksyran motar bort onda bakterier.

Magbakterier och Goda bakterier

En vuxen persons tarmflora består vanligtvis av runt 1000 olika arter av magbakterier, där de två största grupperna är Bacteroidetes och Firmicutes. Mjölksyrabakterier finns framförallt i firmicutes-familjen och är kända som probiotiska stammar. De vanligaste mjölksyrabakterierna är lactobaciller (från stammen lactobacillus) och bifido-bakterier (från stammen bifidus).

De goda tarmbakterierna har flera viktiga funktioner i kroppen, exempelvis hjälper de till att reglera vårt immunförsvar, förebygger inflammationer, och hjälper oss med olika magproblem som exempelvis diarréer och gasbildning. De goda bakterierna i tarmen skyddar oss även mot skadliga bakterier som tar sig in i kroppen.

Mjölksyrabakterier finns naturligt i viss mat och i kroppen. Det är dock viktigt med en hälsosam livsstil för att dessa goda bakterier ska trivas och fortplanta sig. Sådant som stress, dålig kost och antibiotika kan försämra förutsättningarna för mjölksyrabakterierna i tarmen.

Mjölksyrabakterier i mat

Mjölksyrabakterier har länge använts vid konservering av mat. Bakterierna fermenterar kolhydraterna i maten och sänker pH-värdet i livsmedlet vilket gör att hållbarheten förlängs. Eftersom mjölksyrabakterier är nyttiga för tarmflorans funktion är det även bra att äta fermenterad mat då den naturligt innehåller små mängder mjölksyrabakterier. Exempel på fermenterade livsmedel är surkål och kimchi. Se dock till att välja opastöriserade alternativ för att inte gå miste om bra bakterier.

Mjölksyrabakterier i pulver

Förutom att äta fermenterad mat går det att få i sig mjölksyrabakterier via kosttillskott. Dessa tillskott kan komma i olika former – i kapsel, i flytande form, samt som pulver. Mjölksyrabakterier i pulverform blandas enkelt ut med kall eller rumstempererad vätska och dricks direkt. Perfekt att ta som en shot på morgonen eller mixa direkt i smoothien.

Bakterier & fibrer för din mage

  • Baserat på 20 års forskning
  • Producerat i Sverige
  • Naturligt - inga tillsatser

nyheter och tips för din tarmflora

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no