Kundservice - Kontakta oss och få svar på dina frågor | Super Synbiotics

Vanliga frågor

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna gällande vår produkt, betalningar, din beställning och leverans, returer med mera.

Vår produkt
Beställningar och leverans
Betalningar
Kampanjer och rabatter
Reklamationer och returer

VÅR PRODUKT

Vad är Synbiotic?

Synbiotic är ett svenskt bakterie- och fibertillskott. Produkten består av de fyra patenterade bakteriestammarna L plantarum, L paracasei, pediococcus, och mesenteroides, samt fyra olika lösliga kostfibrer – inulin, pektin, resistent stärkelse, och betaglukan från havre.
Läs mer om Synbiotic här

Varför ska jag äta Synbiotic?

En hälsosam tarmflora vilar på tre grundpelare – kost, motion och stresskontroll. Synbiotic är ett kosttillskott som kan komplettera en hälsosam livsstil och en varierad kost genom att tillföra goda bakterier och en hög halt kostfibrer.

Hur tar jag Synbiotic?

Det enklaste är att röra ned pulvret i ett glas vatten eller juice. Rör om ordentligt och drick omedelbart för att undvika att pulvret sjunker till botten eller att blandningen tjocknar. Undvik att hetta upp pulvret eftersom värmen tar död på bakterierna. Öppnad förpackning konsumeras omedelbart för att bibehålla produktens kvalité.

Hur mycket?

Produkten är förpackad i smidiga dospåsar. En påse är en dagsdos. Om tarmen känns väldigt ur balans går det bra att ta upp till tre dagsdoser  per dag. Är du inte van vid fibrer kan du sprida ut doserna över dagen, t.ex. ta en del av dosen på morgonen, en vid lunch och en på kvällen, samt se till att dricka mycket vatten.

Hur ofta?

Synbiotic är tänkt att tas dagligen och kan användas under hela livet.

Varför pulver?

Vi använder den optimala mängden fibrer som behövs för att kunna hjälpa bakterierna att etablera sig och växa i tarmen. Mängden fibrer i Synbiotic får inte plats i en tablett eller kapsel och vi har därför valt att ta fram en produkt i pulverform.

Varför ska jag röra om ordentligt?

För att pulvret inte ska sjunka till botten eller tjockna. Vårt fokus har varit att ta fram en produkt som är så effektiv som det bara går och vi har medvetet valt att inte göra avkall på produkten till förmån för användarvänligheten. Alternativet hade förstås varit att ta fram en tablett och minska andelen fibrer.

Hur lång tid tar det innan jag känner effekt?

Eftersom tarmfloran ser olika ut från person till person så är det individuellt hur lång tid det tar innan man märker något resultat. Vi rekommenderar att använda Synbiotic i minst 3 månader. Efter sex månader upplever 9/10 en förbättrad effekt på sin hälsa efter att ha tagit Synbiotic*  

*baserat på en kundundersökning från 2022  

Hur ska Synbiotic förvaras?

Vi rekommenderar att förvara Synbiotic i kyl. Däremot klarar produkten förvaring i rumstemperatur under kortare perioder, som exempelvis vid frakten hem till dig.

Varför ska Synbiotic förvaras i kyl?

Eftersom Synbiotic innehåller levande bakterier rekommenderar vi förvaring i kyl för att bibehålla produktens kvalité.

Överlever bakterierna?

Bakteriestammarna som används i Synbiotic15, Synbiotic40 Enhanced och Synbiotic Gut-Brain har i studier visat sig ha mycket god resistens mot gallsyra och lågt pH-värde. Bakterierna har därmed en god förmåga att överleva och kolonisera i tarmen.

Är det bättre med fler bakteriestammar?

Viktigare än antal bakterier och antal stammar är att tillskottet är baserat på klinisk forskning. Det är viktigt att forskningen inte enbart gjorts på de enskilda stammarna utan på hela den kombination av bakterier (och andra ingredienser) som används i kosttillskottet.

Vad är det för skillnad på den här produkten och andra produkter med mjölksyrabakterier?

Synbiotic innehåller både mjölksyrabakterier och kostfibrer, till skillnad från produkter som endast innehåller mjölksyrabakterier. Kostfibrerna fungerar som mat till bakterierna och hjälper dem att överleva och kolonisera i tarmen.

Super Synbiotic innehåller dessutom våra fyra patenterade bakteriestammar i kombination med en hög halt av fyra kostfibrer, vilket gör produkten helt unik på marknaden. 

Vad är skillnaden mellan probiotika och synbiotika?

Probiotika är ett tillskott av enbart goda bakterier, medan synbiotika är ett tillskott av goda bakterier och kostfibrer. Kostfibrerna spelar en viktig roll i tillskottet då de fungerar som mat till bakterierna i tarmen. Dessutom är kostfibrer en viktig del av kosten för en normal tarmfunktion. Livsmedelsverket rekommenderar att vuxna bör konsumera minst 25-35 gram kostfibrer per dag.

Ska jag ta Synbiotic i samband med måltid?

Synbiotic kan tas när som helst på dygnet och kan tas både på tom mage och tillsammans med mat. Det går även utmärkt att mixa eller blanda ner pulvret i en smoothie, eller strö över yoghurt. Däremot ska Synbiotic inte hettas upp.

Kan gravida, ammande och barn äta Synbiotic?

Ja, det går jättebra, dock är Synbiotic40 Enhanced inte rekommenderad för barn. För barn rekommenderar vi att man börjar med en halv dos Synbiotic15 för att se hur barnet reagerar, och sedan trappar upp till full dos.

Innehåller produkten gluten eller mjölk?

Råvarorna i Synbiotic innehåller inte gluten eller laktos och vi kan garantera att slutprodukten är gluten- och laktosfri.

Kan man få reaktioner i början?

Har du en kraftig obalans i tarmfloran kan du få reaktioner såsom gaser och obehagskänsla från magen. Dessa besvär upphör vanligtvis efter en tids användande. Får du besvär kan du prova att dela upp dagsdosen genom att ta ena halvan på förmiddagen och andra halvan på eftermiddagen.

Kan jag äta synbiotic i kombination med läkemedel?

Rådfråga alltid din läkare om att kombinera läkemedel med produkter som innehåller ett tillskott av vitaminer. Däremot har Synbiotic15 och Synbiotic40 ingen effekt på läkemedel, då de inte innehåller vitaminer utan bara naturliga ingredienser som normalt finns i livsmedel.

 

Till toppen av sidan

BESTÄLLNINGAR OCH LEVERANS

När kommer mitt paket?

Mottagen och bekräftad beställning levereras till dig så fort som möjligt. Vanligtvis sker detta inom 2-4 arbetsdagar. Vid hög belastning kan det dock dröja lite längre. Om ditt paket inte levererats inom 5 arbetsdagar ber vi dig kontakta kundtjänst.

Hur gör jag om jag vill ändra leveransadress på en order?

Du kan ändra leveransadress genom att mejla vår kundtjänst direkt efter att du fått din order bekräftad. OBS! Vid hög orderbelastning kan vi inte garantera att adressen hinner ändras innan paketet skickats.

Klarar sig bakterierna under leveransen om de inte är kylda?

Ja, Synbiotic klarar av att transporteras utan problem. För förvaring över längre tid rekommenderar vi dock kylskåp eller motsvarande.

Kan jag köpa Synbiotic i butik?

Synbiotic finns att köpa hos ett fåtal utvalda återförsäljare. För att ta reda på om det finns en återförsäljare i just ditt område – vänligen kontakta vår kundtjänst.

Till toppen av sidan

BETALNINGAR

Hur betalar jag?

På Super Synbiotics erbjuder vi betalningar via Stripe (kortbetalning), Paypal eller Klarna. Genom Klarna kan du välja att betala direkt, göra en banköverföring, betala med faktura eller med kort. Med Paypal kan du antingen betala med ditt Paypal-konto eller med kort.

Vilka kort kan jag betala med?

Du kan betala med Visa, Mastercard eller American Express.

Jag har inte fått någon faktura/Har ni tagit emot min faktura-betalning?

Vår fakturering sköts av vår faktureringspartner Klarna. För frågor gällande din faktura ber vi dig kontakta Klarnas kundtjänst på info@klarna.se eller 08-120 120 10.

Återbetalning

En återbetalning tar vanligtvis 2-5 arbetsdagar, men beroende på kreditkortsutfärdare kan det ibland ta upp till 30 dagar. Återbetalningen görs alltid till samma betalsätt som användes vid köpet.

Till toppen av sidan

KAMPANJER OCH RABATTER

Jag glömde ange min rabattkod vid mitt köp, kan ni lägga till den i efterhand?

Ja. Mejla oss ditt ordernummer och rabattkoden så registrerar vi rabatten manuellt.

Varför fungerar inte min rabattkod?

Dubbelkolla att rabattkoden är korrekt – stavning och eventuella mellanslag är exempel på vanliga misstag. Om problemet kvarstår, kontakta vår kundtjänst.

Till toppen av sidan

REKLAMATIONER OCH RETURER

Jag har fått hem varorna men ångrar mitt köp, hur gör jag en retur?

Klistra den medföljande retursedeln på paketet och lämna till närmaste postombud. Porto står du för själv.

Hur får jag en retursedel?

Retursedeln medföljer i paketet. Om du har tappat bort retursedeln så returnerar du paketet till Super Synbiotics AB, c/o Inpac Pharma, Åldersmansgatan 2, 22764 Lund.

OBS! I paketet lägger du en lapp där du skriver namn, kontaktuppgifter, ordernummer samt anledning till returen. Detta gör att vi kan identifiera att det är just din order som returnerats. Så fort vi tagit emot din retur så gör vi en återbetalning och pengarna är tillbaka hos dig inom några dagar.

Kostar det något att göra en retur?

Du betalar själv för returen. Returkostnaden brukar ligga mellan 50-150 kronor beroende på paketets storlek.

Har ni mottagit min retur?

Så fort vi tagit emot din retur så mejlar vi en bekräftelse till dig och gör en återbetalning. Pengarna kommer tillbaka via det betalsätt du använde vid din beställning.

Jag vill reklamera min vara, hur gör jag?

För reklamationer ber vi dig kontakta vår kundtjänst.

Till toppen av sidan

Bakterier & fibrer för din mage

  • Baserat på 20 års forskning
  • Producerat i Sverige
  • Naturligt - inga tillsatser

nyheter och tips för din tarmflora

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no