Vanliga frågor

Varför ska jag äta Synbiotic15?
70-80 procent av ditt immunförsvar sitter i tarmen. På grund av dagens livsstil och framför allt kosten, har våra tarmfloror utarmats vilket påverkar immunsystemet negativt. Synbiotic15 är ett tillskott av patenterade bakterier och fibrer.

Hur tar jag Synbiotic15?
Det enklaste är att röra ned pulvret i ett glas vatten på morgonen, men det går lika bra att hälla det i ett glas juice, en smoothie eller strö det på din müsli. Det enda du ska undvika att göra är att upphetta pulvret eftersom bakterierna dör då. Rör om ordentligt och drick omedelbart för att undvika att pulvret sjunker till botten.

Varför ska jag röra om ordentligt?
För att pulvret inte ska sjunka till botten. Vårt fokus har varit att ta fram en produkt som är så effektiv som det bara går och vi har medvetet valt att inte göra avkall på produkten till förmån för ”användarvänligheten”. Alternativet hade förstås varit att ta fram en tablett (men gå miste om alla fibrer), minska andelen fibrer (men då hade bakterierna inte fått så mycket mat som de behöver) eller valt fibrer som löser sig perfekt i vatten (men då hade vi varit tvungna att välja bort pektinet som är känt för sina goda egenskaper). Pektinet har förresten en förmåga att kännas lite strävt mot gommen och om du störs av det så försök att föreställa dig alla fibrer som du just skickade ner till dina goda bakterier. Då kanske det känns ok ändå.

Hur mycket?
Eftersom Synbiotic15 är vad man skulle kunna kalla en “lightversion” av de starka doser som används vid kliniska studier, kan det finnas tillfällen då du vill ta mer än en dos per dag (t.ex. under en antibiotikakur eller annan behandling). Är du inte van vid fibrer är det viktigt att du sprider ut doserna över dagen, t.ex. en dos på morgonen, en vid lunch och en på kvällen, och dricka mycket vatten. Meningen är att du ska göra det till en god vana att ta minst en dos Synbiotic15 varje dag, och om du trivs med det kan du sänka kostnaden genom att beställa för ett kvartal, halvår eller år i sänder – titta efter rabatterbjudanden i shopen.

Hur ofta?
Synbiotic15 är tänkt att tas dagligen för även om bakterierna koloniserar tarmen och växer i antal är effekten övergående om inte nya bakterier tillförs konstant.

Varför pulver?
Mängden fibrer i Synbiotic15 gör att bakterierna överlever resan ner mot tarmen och, väl på plats, kan etablera sig och växa. Den optimala mängden fibrer som behövs för att kunna hjälpa bakterierna att etablera och mångdubbla sig i tarmen, får helt enkelt inte plats i en liten tablett eller kapsel.

Vad är det för skillnad på den här produkten och andra produkter med mjölksyrabakterier?
Det här är inte en vanlig probiotika utan en synbiotika (probiotika + fibrer). Förutom våra tre patenterade bakteriestammar som stödjer varandra, gör fibrerna att de 15 miljarder bakterierna når grovtarmen och snabbt kan föröka och mångdubbla sig vilket hjälper de goda bakterierna att kolonisera tarmen och trycka undan de onda bakterierna. Trots att fibrer är så viktigt för ditt välbefinnande når få av oss upp i Livsmedelsverkets rekommendationer om dagligt intag (25-30 g). Vi kan inte nog poängtera hur viktiga fibrerna är för oss.

Kan gravida, ammande och barn äta Synbiotic15?
Ja, det går jättebra.

product-stamp

KÖP HÄR

icon1

FORSKNING

Forskning på tillskott av goda bakterier till spädbarn

LÄS MER

icon1

FORSKNING

Läs om hur Karolinska Institutet använder Stigs synbiotika på barn och ungdomar med ADHD och autism

LÄS MER
FÖR DIG SOM VILL LÄSA MER

Synbiotic15:s bakterier och fibrer har valts ut till en ADHD-studie på Karolinska Institutet

LÄS MER HÄR

Gut microbiota, prebiotics, probiotics, and synbiotics in management of obesity and prediabetes: review of randomized controlled trials

LÄS MER HÄR

Effect of probiotics and synbiotics on blood glucose: a systematic review and meta‐analysis of controlled trials

LÄS MER HÄR