Vad är Synbiotic? - Mjölksyrabakterier och fibrer | Super Synbiotics

Vad är Synbiotic?

Synbiotika är en blandning av goda bakterier (probiotika) och fibrer (prebiotika). Fibrerna fungerar som matsäck till bakterierna på deras väg ner till tarmen. Väl på plats ger de bakterierna föda så att de ska kunna växa sig starka och mångdubbla sig.

Om din mage och tarmflora

I din tarm har du runt 100 000 miljarder bakterier av fler än 1000 olika arter. Det är tio gånger mer än vad du har celler i din kropp, så i det avseendet är du faktiskt mer bakterie än människa! Tillsammans utgör dessa mikroorganismer vår mikrobiota – även kallad tarmfloran. Hos friska vuxna är tarmfloran relativt stabil men den kan påverkas av sådant som ohälsosam kost, antibiotika, stress eller allvarliga sjukdomar. En balanserad bakterieflora är viktig för ett flertal kroppsliga funktioner, till exempel sitter cirka 70 procent av vårt immunsystem i magen.

Hur tar du hand om dina tarmbakterier?

En hälsosam tarmflora och en god hälsa överlag vilar på tre grundpelare – kost, motion och stresskontroll. Dessa tre komponenter påverkar även varandra. Till exempel kan regelbunden motion hjälpa till att minska stress, och håller man stressen i schack kan det även bli lättare att bibehålla hälsosamma rutiner. En varierad kost med mycket frukt och grönsaker är en viktig bas för en god hälsa. För den som vill boosta lite extra kan ett tillskott av fibrer och mjölksyrabakterier vara ett bra alternativ.

Antiinflammatorisk kost

För att våra goda tarmbakterier ska trivas och göra sitt jobb, måste vi se till att ge dem rätt mat. Rikligt med råa grönsaker och frukter, nötter, fröer och baljväxter, samt att dra ner på mängden kött, är en bra bas för en frisk tarmflora.

Regelbunden motion

Daglig rörelse hjälper oss att hålla vikten, minska stress och bidrar till en allmänt hälsosam livsstil. För vuxna rekommenderas minst 30 minuter av fysisk aktivitet 5 dagar i veckan där vi blir varma och får upp pulsen och andhämtningen.

Stresskontroll

Att stress kan påverka vår fysiska hälsa är något de flesta känner till idag – vi är väl alla bekanta med ordet stressmage? För att hantera stressiga perioder kan vi använda oss av metoder som mindfulness, avslappningsövningar, och promenader i naturen.

Kosttillskott för magen

För att stärka tarmfloran kan det vara ett bra alternativ att komplettera med kosttillskott. En noggrann och hälsosam kosthållning räcker dock långt och bör prioriteras.

Synbiotic – ett svenskt kosttillskott för din mage

Synbiotic är ett kosttillskott baserat på över 15 års kliniska studier. Efter isolering och screening av drygt 500 typer av mjölksyrabakterier, valdes fyra bakteriestammar ut och patenterades – Lactobacillus paracasei, Pediococcus pentosaceus, Lactobacillus plantarum och Leuconostoc mesenteroides. De fyra stammarna tillhör arter av bakterier som är en naturlig del av bakteriefloran i tarmen och de kan också påträffas naturligt i kosten.

Bakterierna kombineras med fyra sorters växtfibrer: pektin som är utvunnet ur citrusfrukter, inulin från roten cikoria, resistent stärkelse från majs, samt betaglukan från havre. Dessa fibrer fungerar som mat till bakterierna i tarmen och hjälper dem att trivas. Synbiotic tillverkas i Sverige och är fritt från både gluten och laktos.

Synbiotic finns i två versioner – Synbiotic15 och Synbiotic40 Enhanced. Synbiotic15 innehåller 15 miljarder mjölksyrabakterier och 4 gram fibrer per dos och lämpar sig för att stärka och bibehålla en god tarmflora. Synbiotic40 Enhanced är en starkare variant som innehåller 40 miljarder mjölksyrabakterier och 8 gram fibrer per dos. Synbiotic40 Enhanced passar därför för de som har en kraftig obalans i tarmfloran eller i de fall då kroppen är utsatt för påfrestning. Synbiotic40 kan med fördel tas som en kur under en kortare period.

Bakterier & fibrer för din mage

  • Baserat på 15 års forskning
  • Producerat i Sverige
  • Naturligt - inga tillsatser

nyheter och tips för din tarmflora