Vad är Synbiotic? - Mjölksyrabakterier och fibrer | Super Synbiotics

Vad är Synbiotic?

Synbiotic innehåller en kombination av mjölksyrabakterier och ett högt innehåll av fibrer för din mage. Kostfibrerna fungerar som en matsäck till bakterierna på deras väg ner till tarmen. Väl på plats ger de bakterierna föda så att de ska kunna mångdubbla sig.

Vad är tarmfloran och varför är det så viktigt att den är i balans?

I din tarm har du runt 100 000 miljarder bakterier av fler än 1000 olika arter. Det är tio gånger mer än vad du har celler i din kropp, så i det avseendet är du faktiskt mer bakterie än människa! Tillsammans utgör dessa mikroorganismer vår mikrobiota – även kallad tarmfloran. Grunden till tarmfloran läggs redan under de första levnadsåren. Hos friska vuxna är tarmfloran relativt stabil, men den kan påverkas av faktorer som livsstil, kost och omgivning.

I tarmfloran finns både goda och onda bakterier. Det finns även neutrala bakterier som varken är goda eller onda men som spelar en viktig roll för matsmältningen. Obalans i tarmfloran innebär att antalet goda bakterier i tarmen minskar i antal, vilket ger utrymme för onda bakterier att föröka sig och ta över. På lång sikt kan detta leda till låggradig inflammation vilket har kopplats till en rad olika hälsoproblem och livsstilssjukdomar. En balanserad bakterieflora är viktig för ett flertal av våra kroppsliga funktioner, exempelvis sitter cirka 70 procent av vårt immunsystem i magen.

Hur tar du hand om dina tarmbakterier?

En hälsosam tarmflora och en god hälsa överlag vilar på tre grundpelare – kost, motion och stresskontroll. Dessa tre komponenter påverkar även varandra. Till exempel kan regelbunden motion hjälpa till att minska stress, och håller man stressen i schack kan det även bli lättare att bibehålla hälsosamma rutiner. En varierad kost med mycket frukt och grönsaker är en viktig bas för en god hälsa. För den som vill boosta lite extra kan ett tillskott av fibrer och mjölksyrabakterier vara ett bra alternativ.

Antiinflammatorisk kost

För att våra goda tarmbakterier ska trivas och göra sitt jobb, måste vi se till att ge dem rätt mat. Rikligt med råa grönsaker och frukter, nötter, fröer och baljväxter, samt att dra ner på mängden kött, är en bra bas för en frisk tarmflora.

Regelbunden motion

Daglig rörelse hjälper oss att minska stress och bidrar till en allmänt hälsosam livsstil. För vuxna rekommenderas minst 30 minuter av fysisk aktivitet 5 dagar i veckan där vi blir varma och får upp pulsen och andhämtningen.

Stresskontroll

Att stress kan påverka vår fysiska hälsa är något de flesta känner till idag – vi är väl alla bekanta med ordet stressmage? För att hantera stressiga perioder kan vi använda oss av metoder som mindfulness, avslappningsövningar, och promenader i naturen.

Kosttillskott för magen

En noggrann och hälsosam kosthållning räcker långt och bör prioriteras. Kosttillskott för magen ska tas just som ett tillskott till kosten för att skapa de bästa förutsättningarna för magen.

Synbiotic – ett svenskt kosttillskott för din mage med högt fiberinnehåll och mjölksyrabakterier

Synbiotic är ett kosttillskott baserat på över 20 års kliniska studier. Efter isolering och screening av drygt 500 typer av mjölksyrabakterier, valdes fyra bakteriestammar ut och patenterades – Lactobacillus paracasei, Pediococcus pentosaceus, Lactobacillus plantarum och Leuconostoc mesenteroides. De fyra stammarna tillhör arter av bakterier som är en naturlig del av bakteriefloran i tarmen, och de kan också påträffas naturligt i kosten.

Bakterierna kombineras med fyra sorters växtfibrer: pektin som är utvunnet ur citrusfrukter, inulin från roten cikoria, resistent stärkelse från majs, samt betaglukan från havre. Synbiotic tillverkas i Sverige.

Synbiotic finns i fyra versioner – Synbiotic15 Daily, Synbiotic40 Enhanced ,Synbiotic Gut-Brain och Daily Capsule. Synbiotic15 Daily innehåller 15 miljarder mjölksyrabakterier och 4 gram fibrer per dos och lämpar sig för dagligt bruk. Synbiotic40 Enhanced är en starkare variant som innehåller 40 miljarder mjölksyrabakterier och 8 gram fibrer per dos. Synbiotic40 Enhanced kan också användas varje dag eller vid behov. Synbiotic Gut-Brain innehåller 40 miljarder mjölksyrabakterier och 4 gram fibrer per dos, och även vitamin B6, B9 och B12 som bidrar till en normal psykologisk funktion. Daily Capsule är det senaste tillskottet, det är en synbiotika i kapselformat som även innehåller Kalcium för en balanserad tarmflora.

Bakterier & fibrer för din mage

  • Baserat på 20 års forskning
  • Producerat i Sverige
  • Naturligt - inga tillsatser

nyheter och tips för din tarmflora

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no