Vad är antiinflammatorisk kost och vad det är bra för? - Super Synbiotics

Antiinflammatorisk kost – och tillskotten som hjälper magen på vägen

Att äta en antiinflammatorisk kost kan förbättra din tarmflora, öka matsmältningen, förbättra din andedräkt och samtidigt ge dig bättre hy och starkare naglar. Den antiinflammatoriska kosten kombineras med fördel med synbiotika som kompletterar kosten och verkar för en frisk tarm. 

Mycket av det vi tar för givet inom dagens livsmedel – till exempel bröd, kött och smör, är av sådan karaktär att det kan skada vår tarmflora om vi äter för mycket av det. Dålig kost, rökning och för lite motion kan skapa en kronisk inflammation i kroppen. Inflammationen är på så låg grad att den kortsiktigt inte ger några symptom, men på längre sikt kan inflammationen exempelvis skada våra blodkärl, öka risken för diabetes och göra oss deprimerade.

Vad är antiinflammatorisk kost?

Det finns inga regler när det gäller antiinflammatorisk kost – några av oss är känsligare för vissa livsmedel än andra, däremot finns det en del riktlinjer för den kost som verkar skapa inflammation i oss alla. Enligt dessa riktlinjer är det livsmedel som socker, ost, processat kött, mjölkprodukter, polerat ris, pasta och ljust bröd som vi främst ska undvika eller äta begränsat av. Ät istället massor med färsk växtföda – minst 800 gram till 1 kg per dag, glutenfri säd som durra och quinoa samt fröer, ärter, bönor, linser, mandel och nötter. Slösa dessutom med inflammationsreducerande kryddor som malen kryddnejlika, gurkmeja och chilipeppar.

Våra kroppar har svårt att hantera de “dåliga” livsmedlen vilket skapar obalans i tarmfloran, och från tarmen styrs upp till 70% av vårt immunförsvar. Generellt kan man säga att en kost som innehåller för mycket energirik mat ökar inflammationen.

Bakterier & fibrer för din mage

  • 15 miljarder mjölksyrabakterier
  • 4 unika bakteriestammar
  • 4 gram glutenfria kostfibrer
Köp synbiotic15 här

Ökad matsmältning och förbättrat näringsupptag

En antiinflammatorisk kost innehåller rikligt med fiberrik föda som till exempel frukt och grönt. Växtfibrerna fungerar som mat till våra goda tarmbakterier vilket gör att de trivs bättre i våra tarmar. Eftersom de goda bakterierna hjälper till att bryta ner den mat vi äter, kan vi genom att ge bakterierna rätt föda förbättra både vår matsmältning och vårt näringsupptag.

Bättre hy & starkare naglar med antiinflammatorisk kost

Mycket av den antiinflammatoriska kosten sägs även ha stor påverkan på vår hud, hår och naglar. Kroppen styrs till stor del av tarmen, därför får många med acne bättre hy genom att exempelvis utesluta gluten eller mejeriprodukter ur sin kost.

Vill du ge tarmen en extra skjuts för att främja en mer stabiliserad tarmflora och på samma gång få starkare naglar och bättre hy kan probiotika vara ett alternativ. Med vår produkt Synbiotic15 – en kombination av probiotika (mjölksyrabakterier) och prebiotika (fibrer som mjöksyrabakterierna lever av), kan du förbättra dina förutsättningar till en stärkt tarmflora.

Dålig andedräkt från magen

Alla känner vi ibland att vår andedräkt inte är den fräschaste – ofta beror det på bakteriebeläggningar på tungan eller kring tänderna. I dessa fall hjälper det att du borstar tänderna och använder tandtråd. Men för vissa försvinner inte den otrevliga lukten och smaken trots ordentlig munhygien, då är orsaken troligen din maghälsa.

3 tips för att förbättra matsmältningen och dålig andedräkt:

  • Sitt ner när du äter, ät långsamt och utan stress
  • Få in fler antiinflammatoriska livsmedel i din kost
  • Tillsätt mjölksyrabakterier – antingen genom kosten eller via exempelvis något av SuperSynbiotics kosttillskott

 


SuperSynbiotics – Kosttillskott med över 15 års forskning

Baserat på Professor Stig Bengmarks mångåriga forskningen om tarmflorans koppling till hälsan lanserades SuperSynbiotics 2016. Sedan starten har SuperSynbiotics fått fler än 20 000 nöjda kunder och är i dag ett av de ledande företagen i Sverige inom sin kategori. Läs mer om SuperSynbiotics kosttillskott här.

 

nyheter och tips för din tarmflora

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no