Historien bakom Stig Bengmark och Synbiotic15 | Super Synbiotics

Historien om professor Stig Bengmark och SuperSynbiotics

 

Från leverkirurgi till tarmflora

Efter att ha avslutat sina studier på Lunds Universitet, hade Stig en lång och framgångsrik karriär som professor i kirurgi, chefskirurg och klinikchef på Lunds Universitetssjukhus. Stigs specialitet var leverkirurgi, men en händelse på kliniken gjorde att Stig fick upp ögonen för ett nytt område – tarmfloran och dess betydelse för människors hälsa.

Misstaget som väckte Stigs nyfikenhet

En ung läkare på kliniken hade fått i uppgift att studera de 81 senaste stora leveroperationerna. När han redogjorde för resultaten av studien, blev Stig först chockad. Man hade missat att ge patienterna den antibiotika, som enligt dåtidens praxis skulle ges under en vecka efter operationen. Detta var oacceptabelt, framförallt på ett universitetssjukhus som skulle föregå med gott exempel! Till Stigs förvåning fortsatte dock den unge läkaren med att berätta, att alla infektioner fanns hos de patienter som tagit antibiotika – de som inte fått antibiotika var infektionsfria!

Stigs nyfikenhet väcktes – hade antibiotikan lyckats utarma den nyttiga tarmfloran? Och hur skulle man i så fall kunna återställa den?

Tarmflorans betydelse

Stig började studera tarmfloran närmare, och hans teorier bekräftades både av hans egen forskning och av andras. Studier visade att tarmfloran kunde ha stor betydelse för människors hälsa – hela 70 procent av immunsystemet visade sig sitta i tarmen! Detta gav bränsle åt Stigs fortsatta forskning, och han började undersöka hur man skulle kunna återinföra de goda tarmbakterierna på bästa sätt.

1999 startade Stig därför ett forskningsprojekt tillsammans med några kollegor. Målet var att hitta en elit av goda tarmbakterier, som tillsammans kunde förstärka varandras egenskaper, och ha en antiinflammatorisk effekt. Fyra unika stammar av mjölksyrabakterier valdes ut och patenterades. Bakterierna kombinerades därefter med fyra sorters växtfibrer, som visat sig kunna hjälpa bakterierna att fortplanta sig i tarmen.

Synbiotic – En blandning av goda bakterier och fibrer

Kombinationen av goda bakterier och fibrer kallas för synbiotika. Stig och hans kollegor valde därför att döpa sin komposition till Synbiotic 2000. De kommande åren utfördes ett flertal studier med Synbiotic 2000, som visade på goda resultat. Synbiotic 2000 visade sig bland annat vara effektiv när det gäller att slå ned inflammation, samt för att rekonditionera tarmfloran och stärka immunförsvaret.

Två utav bakteriestammarna har dessutom visat sig vara en viktig del av tarmfloran hos personer som inte anammat en västerländsk livsstil. Dessa bakterier saknas ofta i tarmfloran hos många västerlänningar, framförallt bland personer med kraftig övervikt.

SuperSynbiotics kosttillskott – Baserat på över 20 års forskning

Baserat på sin forskning lanserade Stig Bengmark SuperSynbiotics 2016. SuperSynbiotics kosttillskott innehåller mjölksyrabakterier och fibrer och finns i tre olika varianter – Synbiotic15 Daily, Synbiotic40 Enhanced och Synbiotic Gut-Brain. Synbiotic15 Daily är originalprodukten som innehåller 15 miljarder mjölksyrabakterier och 4 gram fibrer per dos. Synbiotic40 Enhanced är en starkare variant som innehåller 40 miljarder mjölksyrabakterier och 8 gram fibrer per dos. Synbiotic Gut-brain innehåller 40 miljarder mjölksyrabakterier, 8 gram fibrer per dos, och även vitamin B6, B9 och B12 som bidrar till en normal psykologisk funktion. Sedan starten 2016 har SuperSynbiotics hjälpt fler än 20 000 kunder att få ett mer friskt och antiinflammatoriskt liv, och är i dag ett av de ledande företagen i Sverige inom sin kategori.

 

Mjölksyrabakterier & fibrer för din mage

Synbiotic® är ett kosttillskott med mjölksyrabakterier och ett högt fiberinnehåll för magen – tidigare endast tillgängligt för kliniska studier och forskning.

Köp Synbiotic här

nyheter och tips för din tarmflora

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no