Lactobaciller – Snälla Bakterier för Din Mage | Super Synbiotics

Lactobacillus

Lactobacillus hör vi ofta i sammanhang som har med magen eller tarmfloran att göra. Kanske har du sett Lactobacillus på innehållsförteckningen på vissa apoteks-produkter? Men vad är egentligen Lactobaciller och vad gör de för nytta?

Släktet Lactobaciller

Lactobaciller är en sorts mjölksyrabakterier som tillhör bakteriestammen Lactobacillus. Tillsammans med stammen Bifidus, är Lactobacillus en av de vanligaste stammarna bland mjölksyrabakterierna. Lactobaciller kan vi hitta i människans normala flora i munnen, tarmkanalen och underlivet samt i naturen i många däggdjurs bakterieflora.

Goda mjölksyrabakterier

Lactobaciller är så kallade goda bakterier som fyller flera viktiga funktioner i kroppen. Lactobacillus är en del av en normal tarmflora och är därmed involverad i både matsmältning och immunförsvar. Mjölksyrabakterierna i våra tarmar bidrar även till att mota bort onda bakterier genom att bilda mjölksyra, vilket skapar en ogästvänlig miljö för de onyttiga bakterierna i tarmen.

Snälla bakterier för magen

Mjölksyrabakterier och snälla bakterier överlag finns naturligt i kosten, exempelvis i fermenterade grönsaker. Dock är det många som väljer att komplettera kosten med probiotika eller synbiotika – kosttillskott som innehåller goda bakterier, och i synbiotikans fall goda bakterier och fibrer. Två sorters lactobaciller att hålla utkik efter i probiotiska preparat är Lactobacillus plantarum och Lactobacillus paracasei.

Bakterier & fibrer för din mage

  • Baserat på 20 års forskning
  • Producerat i Sverige
  • Naturligt - inga tillsatser

nyheter och tips för din tarmflora