Tarmbakterier & Bra Bakterier för Magen | Super Synbiotics

Tarmbakterier

I vår mage finns flera miljarder bakterier som tillsammans utgör vår tarmflora. Dessa tarmbakterier har en mängd egenskaper och funktioner som påverkar vår kropp och hur vi mår.

Bra tarmbakterier

Tarmfloran, som även kallas tarmbiotan eller mikrobiotan, består av både onda och goda bakterier. För att tarmfloran ska vara i balans och fungera som den ska, bör dock majoriteten av bakterierna vara av den goda typen. Om de onda bakterierna blir för många kan det skapa magproblem och även driva på inflammation i kroppen. Bland de goda bakterierna är mjölksyrabakterier en vanlig typ av bakterier, framförallt bakterie-stammarna Lactobacillus och Bifidus.

Bra bakterier för magen

De goda bakterierna fyller flera viktiga funktioner i kroppen. Förutom att de är involverade i matsmältningen så sitter cirka 70 procent av vårt immunförsvar i magen. Ett nytt forskningsområde som väckt mycket uppmärksamhet visar även att det finns en koppling mellan tarmfloran och hjärnan.

Rätt kost ger goda tarmbakterier

För att ta hand om tarmfloran gäller det att mata de goda tarmbakterierna med rätt mat. De goda magbakteriernas favoritföda är prebiotika, med andra ord kostfibrer eller fibrer. Fibrer finns i all form av oprocessad växtföda, så en kost rik på frukt, grönsaker, baljväxter, nötter och frön ger tarmbakterierna gott om bränsle och energi. Fermenterade grönsaker som surkål och kimchi är också bra då de innehåller både fibrer och naturliga mjölksyrabakterier.

Tarmbakterier som kosttillskott

Sådant som stress, fiberfattig kost, och för mycket socker kan göra att balansen i tarmfloran rubbas. I dessa fall är det viktigast att försöka hitta tillbaka till en tarmvänlig kost, försöka dra ner på negativ stress, och att leva så hälsosamt det bara går. Det går även att komplettera kosten med kosttillskott som probiotika och synbiotika.

Bakterier & fibrer för din mage

  • Baserat på 20 års forskning
  • Producerat i Sverige
  • Naturligt - inga tillsatser

nyheter och tips för din tarmflora

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no