3 recept för en antiinflammatorisk frukost - Super Synbiotics

Antiinflammatorisk frukost

Starta varje dag med en antiinflammatorisk frukost

En frukost för din tarmflora

Här nedan följer tre antiinflammatoriska frukost-recept, som enkelt kan förberedas kvällen innan och förvaras i kylskåp för att spara tid på morgonen. Dessa recept kombineras med fördel med en daglig dos av Synbiotic15, för ett tillskott av mjölksyrabakterier och fibrer. Blanda ut Synbiotic15 i ett glas vatten och drick innan frukost. Tillsätt gärna lite pressad citron, eller en skvätt äppelcidervinäger för en fräsch smak.

Grön smoothie med spenat och ingefära

Overnight oats med chia och havre

Barnvänlig smoothie-bowl

Vad är antiinflammatorisk kost?

Många av de kroniska livsstilssjukdomar som vi upplever idag, tror forskarna har sin grund i något som kallas kronisk eller låggradig inflammation. Denna typ av inflammation har blivit vanligare och vanligare i och med att vi stressar mer, motionerar mindre, och äter en alltför närings- och fiberfattig kost. Den goda nyheten är dock, att vi kan reducera den låggradiga inflammationen genom att förändra vår livsstil och hur vi äter.

En antiinflammatorisk kost bygger på att minimera den typ av mat som är inflammatorisk (t.ex. mjölkprodukter, processat kött, och gluten), och samtidigt fokusera på att få i sig mat som motverkar inflammation i kroppen (t.ex. grönsaker, kryddor, och bär). Den antiinflammatoriska kosten är rik på växtfibrer, vilket fungerar som mat till de goda bakterierna som huserar i våra tarmar. Dessa goda tarmbakterier utgör en stor del av vårt immunförsvar (runt 70 procent!), och ser till att inflammatoriska bakterier och ämnen inte kan ta sig ut i kroppen.

Vad är Synbiotic?

Synbiotika är en blandning av goda bakterier (probiotika) och fibrer (prebiotika). WHO:s definition av probiotika är, ”levande mikroorganismer som när de tas i lämplig dos har positiva effekter på hälsan”, och prebiotika betyder ”för bakterien”. Fibrer är helt enkelt mat till bakterierna, så att de ska kunna växa sig starka och mångdubbla sig när de väl är på plats i tarmen.

Synbiotic är ett kosttillskott baserat på över 15 års kliniska studier, med syftet att hitta en antiinflammatorisk kombination av tarmbakterier. Efter isolering och screening av drygt 500 typer av mjölksyrabakterier, valdes fyra bakteriestammar ut och patenterades. De fyra stammarna tillhör arter av bakterier som är en naturlig del av bakteriefloran i tarmen, och de kan också påträffas naturligt i kosten.

Bakterierna kombineras med fyra sorters prebiotiska växtfibrer: pektin som är utvunnet ur citrusfrukter, inulin som kommer från roten cikoria, resistent stärkelse från majs, samt betaglukan från havre. Dessa fibrer fermenteras av bakterierna i tarmen, vilket ger bakterierna energi och gör att de trivs. Synbiotic tillverkas i Sverige och är fritt från både gluten och laktos.

Bakterier & fibrer för din mage

  • Baserat på 20 års forskning
  • Producerat i Sverige
  • Naturligt - inga tillsatser

nyheter och tips för din tarmflora

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no