Kosttillskott för Magen för Kvinnor & Män | Super Synbiotics

Kosttillskott för magen

För de allra flesta räcker det att äta en varierad kost för att få sig allt man behöver. I perioder kan dock kosten behöva kompletteras med extra tillskott av vissa vitaminer, mineraler eller näringsämnen. För magen, kan tillskott av probiotika och synbiotika vara bra alternativ.

Vad är kosttillskott

Kosttillskott klassas som livsmedel och innehåller koncentrerade former av olika näringsämnen som till exempel vitaminer, mineraler, fibrer och fettsyror. Kosttillskott säljs vanligtvis i form av kapslar, pulver, tabletter eller liknande. Kosttillskott är inte tänkta att ersätta olika delar av kosten, utan fungerar som ett komplement till ett varierat matintag.

Kosttillskott till kvinnor och män

Kvinnor och män har ofta olika behov när det gäller kosttillskott. Kvinnor brukar till exempel behöva komplettera med tillskott av järn och folsyra, vilket framförallt är viktigt i samband med graviditet.

De flesta som bor i Sverige eller inte får tillräckligt med solljus brukar behöva komplettera med ett tillskott av D-vitamin. Är man dessutom vegan eller vegetarian rekommenderar livsmedelsverket ett dagligt tillskott av vitamin B12.

Stig Bengmarks favorit-tillskott är D-vitamin, Omega 3, Gurkmeja, Jod och Synbiotika.

Kosttillskott för magen

Det finns även speciella kosttillskott för magen som ofta används av personer med magproblem. Vanliga tillskott för magen är enzymer, fibertillskott, glutamin, samt probiotika, prebiotika och synbiotika.

Kosttillskott med probiotika och prebiotika

Probiotika-tillskott innehåller goda bakterier för magen, även kallade mjölksyrabakterier. Prebiotika är ett annat ord för tillskott av fibrer som fungerar som mat till de goda bakterierna. När probiotika och prebiotika kombineras så kallas kosttillskottet synbiotika. Synbiotika, prebiotika och probiotika som tillskott är oftast veganska.

Bakterier & fibrer för din mage

  • Baserat på 20 års forskning
  • Producerat i Sverige
  • Naturligt - inga tillsatser

nyheter och tips för din tarmflora

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no