Vad skiljer Synbiotic från andra kosttillskott?
MAGHÄLSA /

Vad skiljer Synbiotic från andra kosttillskott?

Det finns många olika kosttillskott med mjölksyrabakterier på marknaden, men vad är det som är unikt med Synbiotic 

Grundat i egen forskning – utvecklas genom aktiv forskning 

Något som är unikt för oss är den forskning som ligger bakom produkterna. Redan 1999 började en grupp forskare med professor Stig Bengmark i spetsen leta efter en antiinflammatorisk elit av mjölksyrabakterier. De samlade in och studerade över 500 olika mjölksyrabakterier, innan de valde ut de absolut mest effektiva antiinflammatoriska bakteriestammarna de kunde hitta. Dessa skulle dessutom kunna samarbeta på ett bra sätt och förstärka varandras egenskaper. De fyra bakteriestammarna kombinerades med fyra sorters kostfibrer, som hjälper bakterierna att kunna växa och föröka sig. Kompositionen patenterades och döptes till Synbiotic2000. Sedan dess har forskningspreparatet Synbiotic2000 använts i en mängd studier på välrenommerade sjukhus och universitet runt om i världen.  Resultaten av studierna överträffar alla förväntningar, Synbiotic2000 visade sig bland annat vara effektiv när det gäller att slå ned inflammation, samt för att rekonditionera tarmfloran och stärka immunförsvaret.   

2016, efter 17 år av studier, valdes det att göra kompositionen tillgänglig för allmänheten genom lanseringen av SuperSynbiotics.  Men arbetet med forskningen har aldrig stannat där, vi är ständigt aktiva med pågående studier med mjölksyrabakterier för att utveckla våra produkter och hitta nya användningsområden. För oss är det också viktigt att bedriva forskning på den slutgiltiga kompositionen och inte bara de enskilda stammarna. Vissa probiotiska-tillskott kombinerar olika bakteriestammar, utan att ha genomfört kliniska studier som visar att stammarna faktiskt fungerar tillsammans.  

  

Synbiotika istället för Probiotika  

Probiotika är ett tillskott av enbart goda bakterier, medan Synbiotika är ett tillskott av goda bakterier och kostfibrer. Kostfibrerna spelar en viktig roll i tillskottet då de fungerar som mat till bakterierna i tarmen. Dessutom är kostfibrer en viktig del av kosten för en normal tarmfunktion. Livsmedelsverket rekommenderar att vuxna bör konsumera minst 25–35 gram kostfiber per dag.  

Att addera kostfibrer till mjölksyrabakterierna är en avancerad och tidskrävande produktframställning. Men med tanke på de fördelar kostfibrer medför är det viktigt för oss att våra produkter ska innehålla det. Både i syfte att ge bakterierna näring för att kunna växa och föröka sig, samt de olika hälsofördelar som fibrerna medför i sig själva.  

Det höga innehållet av de fyra kostfibrer, som är speciellt utvalda för att matcha våra bakteriestammar, är något som är unikt för Synbiotic och en viktig anledning till att produkten fungerar så bra som den gör. Dock finns det en del personer som är fiberkänsliga eller redan äter en fiberrik kost. För dem har vi tagit fram Daily Capsule som är en Synbiotika med lägre fiberhalt där fibrerna fungerar som nödproviant till bakterierna under resan ner till tarmen.   

  

Unikt och patenterat  

Det är vanligt att kosttillskott med mjölksyrabakterier på hyllorna innehåller samma stammar av bakterier. I vissa fall kan man hitta samma bakterier i olika produkter fast till helt olika priser. Kombinationen av bakteriestammarna i Synbiotic är framtagna efter många års forskning. De är patenterade och helt unika och går inte att hitta i något annat kosttillskott.  

 

Vi har hjälpt över 30 000 personer till en balanserad tarmflora 

Vårt fokus ligger på att skapa produkter med högsta möjliga kvalitet och högsta möjliga effekt på din hälsa. Sedan starten har vi genom ökad medvetenheten kring vikten av en balanserad tarmflora för ett friskt och antiinflammatoriskt liv hjälpt över 30 000 personer med sina magproblem. Vi jobbar med exklusiva bakteriestammar och alltid med egen aktiv forskning för att säkerställa att du får den bästa produkten på marknaden.

MER FRÅN:

Bakterier & fibrer för din mage

  • Baserat på 20 års forskning
  • Producerat i Sverige
  • Naturligt - inga tillsatser

nyheter och tips för din tarmflora

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no