Recept på nyttig och antiinflammatorisk varm choklad - Super Synbiotics
MAGHÄLSA /

Recept på nyttig och antiinflammatorisk varm choklad

De traditionella varianterna av varm choklad är oftast fulla av socker, tillsatser och mejeriprodukter. Den goda nyheten är dock att det faktiskt går att återskapa den varma chokladen men i en nyttigare version. Här nedan har du vårt enkla recept på en hälsosam varm choklad som fungerar lika bra i skidbacken, som till eftermiddagsfikat.

Kakao innehåller nyttiga ämnen

Förutom att kakaobönan besitter den karaktäristiska choklad-smaken bär den även med sig flera hälsofördelar. Kakao kan till exempel fungera humörhöjande genom de två substanserna anandamid och phenylethylamine/PEA, och innehåller även flavonoider som är en form av antioxidanter. Dessutom innehåller kakaon mineralerna svavel, som behövs för friska naglar, hår och hud, samt magnesium, som hjälper oss att ta upp D-vitamin och har positiva effekter på blodtryck och blodsocker.

Recept:

4 dl växtbaserad mjölk (vi föredrar osötad mandelmjölk till just detta recept)

1 tsk vaniljpulver

2 msk raw kakao

1 nypa joderat salt

2 dadlar alt. 1-2 msk lönnsirap/honung

1 msk kokosolja

 

Lägg samtliga ingredienser i en mixer och mixa blandningen slät. Värm upp i en kastrull till ungefär fingervärme och servera. Om du använder dig av lönnsirap eller honung istället för dadlar så kan du skippa mixern och istället blanda ihop samtliga ingredienser direkt i kastrullen.

Tips! För en lite lyxigare version – addera kanel och 1-2 rutor mörk choklad som får smälta i kastrullen. Mums!

 

 

MER FRÅN:

Bakterier & fibrer för din mage

  • Baserat på 15 års forskning
  • Producerat i Sverige
  • Naturligt - inga tillsatser

nyheter och tips för din tarmflora