MAGHÄLSA /

Aubergine ratatouille

Ingredienser

2 auberginer, skurna i små bitar
1 zucchini, skuren i små bitar
3 röda paprikor (eller blandat med gul), skurna i små bitar
1 lök, hackad
2 msk avokado- eller linfröolja

2 vitlöksklyftor, hackade eller pressade
2 burkar (à 400 ml) körsbärstomater
200–300 ml vatten
1 ekologisk grönsaksbuljongtärning
400 g kokta vita bönor, sköljda och avrunna

1 tsk söt paprikapulver
½ tsk mild chilipulver
1 msk tomatpuré
Färsk basilika
Salt och peppar efter smak

Valfritt
Hetare chilipulver eller cayennepeppar efter smak
Rökt paprikapulver efter smak

 

Så gör du

1. Blanda alla ingredienser utom bönorna i en stor gryta. Koka upp, rör om och låt sedan sjuda tills grönsakerna är mjuka och vätskan har reducerats. Cirka 45 minuter.

2. Tillsätt de sköljda bönorna mot slutet och låt sjuda ytterligare 5 minuter.

3. Smaka av med mer salt, peppar eller kryddor vid behov.

4. Servera med kött, kyckling, blomkålsris eller glutenfritt bröd.

 

Tips & hälsofördelar

Det här är en värmande grönsaksgryta med höstens säsongsgrönsaker. Den är god att äta som den är, eller som tillbehör till exempelvis kyckling eller kött. Passar också utmärkt till blomkålsris eller Stig Bengmarks glutenfria bröd.

Receptet innehåller minst 5–6 olika färger av grönsaker, ett enkelt riktmärke när du planerar måltider. Försök få med så många olika färger som möjligt i varje måltid och under dagen. Varje färg innehåller olika näringsämnen, och bidrar dessutom med viktiga fibrer i kosten.

Gör en stor sats och frys in i glas- eller rostfria behållare, det håller upp till tre månader. Tina i kylskåpet över natten och värm sedan upp i gryta eller ugn. Ta gärna med resterna som lunch nästa dag!

MER FRÅN:

Bakterier & fibrer för din mage

  • Baserat på 25 års forskning
  • Utvecklat i Sverige
  • Naturligt - inga tillsatser

nyheter och tips för din tarmflora

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no