
Detta är ett utsökt och näringspackat recept som är lätt att göra och som alltid blir en succé. Brödet är fiberrikt, gluten- och spannmålsfritt.
100 g pumpafrön
100 g solrosfrön
100 g mandlar
100 g valnötter
100 g linfrön
100 g sesamfrön
1 1/2 tsk jodiserat salt
5 ekologiska ägg
1 dl kokosolja
1. Sätt ugnen på 130 °C.
2. Häll alla ingredienser utom kokosoljan i en stor skål och blanda ingredienserna.
3. Rör ner kokosoljan i blandningen så att den blandas med äggen.
4. Häll blandningen på en bakplåt eller i en brödplåt med bakplåtspapper.
5. Grädda i ca 1 timme på 130 °C.
6. Ta ut brödet från ugnen och låt det stå i 2-4 timmar tills det släpper från kanterna.
Njut!
Nötter och frön är antiinflammatoriska och en bra källa till hälsosamma fetter, protein, fibrer och polyfenoler (antioxidanter). De innehåller också många viktiga vitaminer och mineraler.
Tillsammans med en hälsosam kost och livsstil kan de hjälpa till att minska blodsocker, kolesterol och blodtryck. Nötter kan hjälpa till att sänka ”dåligt” LDL-kolesterol samtidigt öka nivåerna av ”bra” HDL-kolesterol.
Fibrer är nyckeln till en hälsosam tarm som även hjälper dig att hålla dig mätt och balanserar blodsockernivån. Rekommenderat dagligt intag är 25-30g.
Använd gärna Stigs bröd till att göra en avokadotoast med pocherat ägg, receptet finner du här. En avokado innehåller 11gr fibrer vilket är nästan hälften av det rekommenderade intaget. Hela ägg är mycket näringsrika, innehåller nästan alla näringsämnen du behöver och är en bra källa till rent protein. Välj ekologiska och omega-3-berikade ägg från frigående höns om möjligt.
Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no