
2 portioner
2 ekologiska kycklinglår
Blandade rotfrukter – t.ex. palsternacka, sötpotatis, rödbetor, morötter
Brysselkål
Färsk rosmarin
Färsk timjan
½ tsk rökt paprikapulver
1 vitlöksklyfta
Ungefär 2 msk avokadoolja
Salt
Hummus
1 burk (400 ml) färdigkokta kikärtor, avrunna
1 liten vitlöksklyfta, skalad
3 msk tahini
1 citron, saftad eller 3 msk citronsaft
1/2 msk linfröolja eller MCT-olja
En nypa havssalt efter smak
Vatten för konsistensen – ungefär 0,5-1 dl eller mer
1. Rengör och skär alla grönsaker i bitar. Lägg grönsakerna och kycklingen i en ugnssäker form och tillsätt vitlök, färska örter, paprikapulver, salt och olja
2. Baka i ugnen på 160 grader i 35-40 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och grönsakerna är mjuka
3. Under tiden, skölj kikärtorna i kallt vatten
4. Tillsätt kikärtorna, vitlök, citron och tahini i en mixer och mixa tills det blir slätt. Om konsistensen är för tjock, tillsätt då lite vatten för att få en lösare konsistens och tillsätt en nypa salt för smaken. Njut!
Ta med resterna till jobbet nästa dag, rätten går utmärkt att äta kall. Att äta kokta kalla rotfrukter jämfört med varma sänker GI på grund av rekristallisationsprocessen.
Det här är en utmärkt rätt balanserad med protein från kycklingen, långsamt frigörande kolhydrater och massor av fiber från grönsakerna och hummusen.
Rosmarin har många hälsofördelar och är en bra källa till järn, kalcium och vitamin B6. Den är rik på antioxidanter, är antiinflammatorisk och antimikrobiell, vilket hjälper till att stärka immunförsvaret och förbättra blodcirkulationen. Rosmarin är också bra för hjärnhälsan och har visat sig minska ångest, öka humöret och förbättra koncentrationen och minnet. Detta genom både konsumtion och inandning av rosmarin.
Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no