MAGHÄLSA /

Gubbröra med matjessill

Gubbröra med matjessill

4 portioner

 

Ingredienser gubbröra med matjessill

2 ekologiska ägg, kokta och skalade

Ca 200 g matjessill

1 dl växtbaserad crème fraîche

4 msk hemgjord majonnäs (gjord på MCT-olja)

6–8 små (eller 3 medelstora) kokta, kalla ekologiska potatisar

3 msk hackad gräslök

2 msk hackad dill

En nypa svartpeppar efter smak

 

Så här gör du

1. Tvätta potatisen, koka och låt svalna.

2. Koka äggen och låt dem svalna. Skala.

3. Förbered majonnäs enligt Stig Bengmarks receptbok eller anpassa receptet vår bearnaisesås (byt ut estragonvinäger, blad och örter mot citronjuice eller äppelcidervinäger). 

4. Skär potatisen i centimeterstora bitar och lägg i en skål. Använder du färskpotatis – behåll gärna skalet för extra näring och fibrer.

5. Hacka ägg, sill och örter och tillsätt i skålen.

6. Lägg i övriga ingredienser. Blanda och smaka av.

7. Valfritt: Tillsätt en sked spad från matjessillen för en kraftigare smak.

8. Servera gärna med vårt fröknäcke (eller ett glutenfritt bröd) och/eller en färgsprakande säsongssallad.

 

Hälsofördelar

Det här receptet innehåller nyttigt omega-3 från matjessillen, en utmärkt källa. Omega-3 har starkt antiinflammatoriska egenskaper och är en essentiell fettsyra som kroppen inte kan producera själv, vilket gör det viktigt att få i sig via kosten eller tillskott.

Det rekommenderas att äta 2–3 portioner fet fisk per vecka. Bra källor till fet fisk är vildfångad lax eller öring, makrill, sardiner, ansjovis och sill, fiskar som är rika på omega-3 och har relativt låga nivåer av kvicksilver.

Att äta kall potatis med skalet kvar ger extra fibrer och näringsämnen, inklusive antioxidanter. Se bara till att tvätta dem noggrant före tillagning och välj gärna ekologiska eller egenodlade potatisar om möjligt.

MER FRÅN:

Bakterier & fibrer för din mage

  • Baserat på 25 års forskning
  • Utvecklat i Sverige
  • Naturligt - inga tillsatser

nyheter och tips för din tarmflora

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no