Frittata med sparris, ärtor och tomater - Super Synbiotics
MAGHÄLSA /

Frittata med sparris, ärtor och tomater

Frittata är en matigare variant av omelett – en god middag och en lika god matlåda till lunch dagen efter! I detta recept har vi lagt extra fokus på fibrerna pektin, inulin, betaglukan och resistent stärkelse för att gynna tarmbakterierna. Du kan med fördel även använda grönsaker som du redan har hemma.

Recept

Ingredienser (3 – 4 portioner):

400g potatis
200g sparris
1 dl gröna ärtor (eller broccoli)
6 st körsbärstomater
1 tsk avokadoolja
6 ägg
1 tsk dijonsenap
½ tsk paprikapulver
1 tsk näringsjäst
Salvia
Salt och peppar

Till servering:
Blandsallad

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 150°C.
2. Koka potatisen i 20–30 minuter och låt kallna.
3. Lägg sparris, ärtor och körsbärstomater i en ugnsfast form. Häll över avokadoolja och salt. Förgrädda i ugnen i 10 minuter.
4. Häll en skvätt avokadoolja i ytterligare en ugnsfast form. Skiva potatisen och lägg i botten av formen.
5. Tillsätt sparrisen, ärtorna och körsbärstomaterna samt salvia ovanpå potatisen.
6. Blanda ägg med dijonsenap, paprikapulver, näringsjäst, salt och peppar. Tillaga i ugnen i 15 – 20 minuter eller tills äggen har stelnat.
7. Servera varm eller kall med blandsallad.
8. Njut!

Tips:

Ät frittatan kall! Potatis och andra rotfrukter är naturligt fiberrika, men vid upphettning minskar mängden fibrer och sockerhalten ökar. Om de däremot kallnar igen sker en process som kallas för rekristalisering, vilket innebär att fibrer som exempelvis pektin återbildas från stärkelse.

Ett annat tips är att använda grönsaker eller rester som du har hemma. Kom däremot ihåg att förgrädda grönsaker innan för att minska mängden vatten som de släpper ifrån sig när de tillagas, eftersom frittatan kan få problem att stelna annars.

Video:

Hälsofördelar:

Livsmedelsverket rekommenderar att vuxna bör äta mellan 25 – 35 gram fibrer varje dag. Däremot äter svenskar i genomsnitt bara 20 gram om dagen, vilket innebär att de flesta behöver öka sitt fiberintag för att gynna hälsan och tarmfloran. I detta recept får du i dig en hel del fibrer – frittatan innehåller exempelvis kostfibern pektin från tomaterna och ärtorna, inulin från sparrisen, betaglukan från näringsjästen och resistent stärkelse från de kalla potatisarna. Detta är samma fibrer som även finns i Synbiotic15 Daily och som agerar som mat till de goda bakterierna i tarmfloran.

MER FRÅN:

Bakterier & fibrer för din mage

  • Baserat på 20 års forskning
  • Producerat i Sverige
  • Naturligt - inga tillsatser

nyheter och tips för din tarmflora

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no