Recept glutenfritt fröknäckebröd
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
¾ dl sesamfrön
¾ dl linfrön
4 msk chiafrön
1 msk fiberhusk
2 dl vatten
1 msk avokadoolja
0,5 tsk salt
1. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
2. Koka upp vatten och avokadoolja och häll över fröblandningen. Blanda snabbt ihop och bred ut så tunt och jämnt som möjligt på en plåt täckt med bakplåtspapper.
3. Grädda i ugnen i cirka 1 timme på 140°C tills knäcket är torrt och krispigt.
4. Stäng av ugnen, öppna luckan lite och låt knäcket svalna och torka ytterligare.
5. Bryt i bitar och förvara i en lufttät burk.
Det här är ett glutenfritt och krispigt fröknäckebröd. Det är näringsrikt, fiberrikt och innehåller omega-3. Superenkelt att göra, blir snabbt en favorit, och är perfekt att äta som tillbehör till en sallad, eller med hummus, avokadoröra eller vår gubbröra.
Testa gärna olika varianter av receptet genom att tillsätta kryddor, örter eller andra smaksättningar.
Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no