Grön smoothie-bowl med Synbiotic15 - Super Synbiotics
MAGHÄLSA /

Grön smoothie-bowl med Synbiotic15

En krämig smoothie-bowl som stillar sötsuget, fylld med nyttiga fibrer och hälsosamma fetter!

Prebiotiska fibrer och nyttiga fetter

Precis som våra andra antiinflammatoriska recept är även detta fullpackat med nyttigheter. Ananas, mango, banan och grönkål är alla rika på prebiotiska fibrer som fungerar som energi till de goda tarmbakterierna. Dessutom får du i dig gott om C-vitamin, vitamin B6, mangan, kalium, kalcium och magnesium. För att balansera smoothien och för att ge en krämig konsistens innehåller detta recept även två fettkällor – avokado och chiafrön. Vi adderar dessutom alltid en dos Synbiotic i våra smoothies för en extra dos fibrer och mjölksyrabakterier.

Frys dina bananer i förväg

För att få till en bra smoothie-bowl är frysta bananer en nyckelingrediens. Enklast är att köpa på sig ett gäng omogna bananer, skala, skiva och frysa in så har du alltid hemma. Varför omogna bananer? Jo, för att ju grönare bananerna är, desto mer fibrer innehåller dem, vilket innebär mer mat för de goda bakterierna i din tarmflora!

Tips!

Hemligheten bakom en lyckad smoothie-bowl är att få till den tjocka konsistensen. Detta är dock inte helt lätt då det kräver att man inte tar för mycket vätska vilket gör att din mixer måste jobba hårdare. Tricket är alltså att använda en riktigt kraftfull blender – ibland kan faktiskt stavmixer fungera bättre om du inte har en tillräckligt stark blender!

 

Recept

Ca 1,5 dl mandelmjölk (addera mer vid behov)

1-2 nävar grönkål (eller bladspenat)

½ avokado

2 msk chiafrön

1 dos Synbiotic15

1 frusen banan

1 liten näve frusen ananas

1 liten näve frusen mango

Instruktioner: Mixa alla ingredienser i en high speed blender eller använd dig utav en stavmixer tills du får en krämig och ganska fast konsistens. Addera mer vätska om det blir för svårt att mixa. Häll upp i en skål och toppa med exempelvis lite granola och skivad banan. Eller ät precis som den är!

MER FRÅN:

Bakterier & fibrer för din mage

  • Baserat på 20 års forskning
  • Producerat i Sverige
  • Naturligt - inga tillsatser

nyheter och tips för din tarmflora

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no