1 matsked avokado- eller linfröolja
1 gul lök, hackad
200 g ekologiska cannellinibönor, förkokta, avrunna och sköljda
150 g frysta gröna ärtor
100 g färsk (eller fryst) ekologisk spenat
100 g grönkål, hackad med grova stjälkar borttagna
1 färsk vitlöksklyfta (eller 1 tsk vitlökspulver)
Några kvistar färsk timjan (eller ½ tsk torkad)
1-2 msk citronsaft eller saft från ½ citron
500 ml ekologisk grönsaksbuljong
En nypa havssalt och svartpeppar efter smak
Valfri topping
1 msk hackad färsk bladpersilja eller andra färska örter
1-2 msk rostade pumpa- och solrosfrön
1 msk mjölkfri yoghurt/kefir
1. Värm upp buljongen tillsammans med kryddor, lök och olja, och låt sjuda i cirka 3–4 minuter.
2. Tillsätt bönor, grönkål och citronsaft och låt sjuda i ytterligare 3–4 minuter.
3. Tillsätt de tinade frysta ärtorna, låt sjuda i 1 minut och ta sedan av från värmen.
4. Lägg i den färska spenaten. Häll soppan i en glas- eller metallmixer och mixa väl (alternativt använd en stavmixer). Tillsätt mer buljong om soppan är för tjock.
5. Smaka av och tillsätt salt och peppar efter behov.
6. Servera med hackade färska örter och valfri topping. Smaklig måltid!
Detta är en värmande soppa som främjar din hälsa. De gröna bladen innehåller höga halter av näringsämnen som fiber, folat och järn. Fiberinnehållet från grönsakerna och bönorna stödjer din tarmflora. Proteinet från ärtor och bönor hjälper till att balansera blodsockernivåerna. Vitlöken är både antiinflammatorisk och antimikrobiell.
Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no