Havrekakor med jordnötssmör och banan - Super Synbiotics
MAGHÄLSA /

Havrekakor med jordnötssmör och banan

Det här är ett fantastiskt enkelt recept på hälsosamma kakor för hela familjen. Perfekt för barn eller barnbarn att vara med och baka.

Havregrynskakor med jordnötssmör och banan för hela familjen

Ingredienser:

– 5 dl glutenfria ekologiska havregryn
– 2,5 dl mosad banan (ca 3 bananer)
– 0,8 dl osötat ekologiskt jordnötssmör (eller annat nötsmör)
– Valfritt: 0,8 dl mörk chokladchips
– Valfritt: 1 tsk rent vaniljextrakt av vaniljpulver
– Valfritt: ½ tsk Ceylonkanel
– Valfritt: 1 nypa salt

Tips: Byt ut chokladbitarna eller tillsätt med hackade blandade nötter, kakao nibs, russin, hackad torkad frukt, eller din egen favorit.

Gör så här:

1. Blanda alla ingredienser utom chokladbitarna (eller din valfria smaksättning).
2. Vik ner chokladbitarna (eller din egen favoritsmaksättning) i mixen.
3. Forma kakdegen till 8 bollar och använd händerna för att platta till kakor (de flyter inte ut när du bakar i ugnen).
4. Grädda i 170C i 15-20 min.
5. Förvara i en lufttät behållare i 2 dagar i rumstemperatur eller 5 dagar i kylen.

Njut!

Du kan finjustera och lägga till dina favoritingredienser såsom hackade blandade nötter, frön, chiafrön, kakaonibs, russin, hackad torkad frukt, etc. Om det finns allergi i familjen, anpassa ingredienser och använd t.ex. cashewsmör i stället för jordnötssmör. Detta är ett roligt recept att experimentera med och prova olika versioner.

Det är också ett bra frukostalternativ (i stället för havregrynsgröt) och ett enkelt mellanmål för den som är på språng.

Om socker och tips!

Denna hälsosamma kaka är naturligt sötad av bananerna. Om du vill ha dem lite sötare – tillsätt lite honung, kokossocker, rå muscovadosocker efter smak. Kom bara ihåg att ju mer du sötar dem desto mer kommer detta att påverka dina blodsockernivåer. Eftersom socker bidrar till kronisk inflammation så begränsa ditt intag, hitta en bra balans och håll det som ett hälsosamt mellanmål. Kom ihåg – om du lägger till russin eller torkad frukt blir de också sötare.

Ju sötare mat vi äter desto mer socker suktar vi efter. Genom att minska på intaget av socker och sötsaker under en längre period (några veckor) desto mindre sötsaker blir du sugen på. Du kommer även att känna hur söta saker faktiskt är när du går tillbaka och äter samma sak som tidigare.

Läs alltid etiketten när du köper livsmedel. Välj produkter utan tillsatt socker och med så få ingredienser som möjligt. Fler ingredienser vanligtvis innebär mer processad produkt.

Vi rekommenderar mindre socker och produkter som är så nära huvudkällan som möjligt. Välj ditt sockerintag klokt och fatta välgrundade beslut.

Havre

Havre är en stor källa till fiber, vitaminer, mineraler och antioxidanter och är kopplade till många hälsofördelar som sänkta blodsockernivåer och minskad risk för hjärtsjukdomar. Havre innehåller mycket lösliga beta-glukan fibrer som har visat sig vara effektiva för att minska kolesterolnivåerna, både totala och LDL. Havre kan också skydda LDL-kolesterol från oxidation.

Video

MER FRÅN:

Bakterier & fibrer för din mage

  • Baserat på 20 års forskning
  • Producerat i Sverige
  • Naturligt - inga tillsatser

nyheter och tips för din tarmflora

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no