2-3 portioner
300 g färsk lax- eller öringfilé
1 citron, pressad
2 limefrukter, pressade (ca 2-3 msk juice)
Ca 1 cm ingefära, finriven
1 avokado, tärnad
½ mango, tärnad
1 salladslök, tunt skivad
1 msk MCT-olja
Salt efter smak
En näve koriander, hackad
Valfritt
En nypa chilipulver
Chiliflakes och svarta sesamfrön till servering
1. Blanda citronjuicen i en skål och riv ner ingefäran fint. Tillsätt en nypa salt.
2. Skär fisken i små kuber. Blanda med citronblandningen och låt stå i cirka 20–30 minuter (tills den nästan är klar).
3. Förbered under tiden de andra ingredienserna. När fisken nästan är klar, tillsätt resten av ingredienserna till skålen. Lägg koriandern och MCT-oljan i sist och blanda väl.
4. Smaka av med salt – om det behövs.
5. Servera direkt med en sallad av blandade gröna blad eller glutenfritt fröknäcke.
Notera: Om du väljer vildfångad fisk, se till att frysa den i minst 3 dagar i -18°C för att eliminera eventuella parasiter. Odlad fisk behöver inte frysas, men välj gärna en högkvalitativ och hållbar källa eller sushi-kvalitet.
Detta är en fräsch rätt som boostar ditt Omega-3-intag och är perfekt att dela med andra. Servera gärna tillsammans med grönsakstillbehör.
Lax och öring innehåller höga nivåer av det essentiella Omega-3. Andra fiskar som rekommenderas för sitt höga Omega-3-innehåll är makrill, ansjovis, sardiner och sill. Sträva efter att äta 2–3 portioner fet fisk per vecka.
Du kan även få Omega-3 från vegetariska källor, som till exempel linfrön, hampafrön, valnötter, chiafrön och algolja, vilka alla är bra alternativ att inkludera i din dagliga kost.
Komplettera din kost med ett Omega-3-kosttillskott.
Läs gärna mer här: Allt du behöver veta om Omega-3.
Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no