Midsommar är en perfekt tid att äta antiinflammatoriskt. Det är lätt att äta både närodlat, i säsong och njuta av goda smaker. Läs vidare för tre nya recept till midsommarbordet!
Högtidsmat ses ofta som något onyttigt, men just midsommarmaten är lätt att anpassa till att bli mer antiinflammatorisk.
Några av de klassiska rätterna som äts under midsommar kan lätt anpassas för att bli mer antiinflammatoriska. Till exempel kan den gräddiga potatissalladen bytas ut mot en fräschare variant med kaprisvinägrett. Istället för att äta de färska jordgubbarna med glass eller vispgrädde kan de kombineras med en krämig avokado- och banangrädde som får både smaklökarna och tarmfloran att jubla! Passa också på att prova Stigs dragoncréme som tillbehör till lax eller annan fisk. Alla dessa recept hittar du här nedanför!
Följande recept är tagna från Stig Bengmarks bok Välj Hälsa Receptboken. För fler recept – köp boken här!
Till 4 personer:
800 g-1 kg nypotatis
½ liter färsk och riven bladspenat
1 pkt färska sockerärter
1 blomkålshuvud
Vinägrett:
1 liten rödlök (finhackad)
2 dl MCT-olja
2 msk äppelcidervinäger
1 msk tamarisoja
3 msk kapris
1 dl finhackad dill
Salt och peppar
Koka potatis samt skölj och skär upp grönsakerna. Finhacka rödlöken och rör ihop med resterande ingredienser till vinägretten. Blanda potatis, grönsaker och vinägrett till en färdig potatissallad – klart!
Rör ihop:
2 schalottenlökar (skala och finhacka)
1 msk hackad dragon (eller 1 tsk torkad)
1 msk hackad persilja
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk chilisås
2 dl sojayoghurt
Havssalt och vitpeppar
Mixa ihop:
1 avokado
1-1,5 grön/omogen banan
1,5 dl vatten
0,5 dl kokosolja
Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no