Mörk chokladsnacks med kokos och nötter - Super Synbiotics
MAGHÄLSA /

Mörk chokladsnacks med kokos och nötter

Detta är en näringspackad, fiberrik chokladbit laddad med antioxidanter som kan ätas efter en måltid som efterrätt eller som snacks eller fika.

Mörk chokladsnacks med kokos och nötter (10-14 stycken)

Ingredienser:

90 g mörk sockerfri choklad – 85-95% kakao

100 ml rostade mandelflingor

50 ml rostade solrosfrön

100 ml rostade pumpafrön

100 ml rostade kokosflingor

1,5 msk kakaonibs

2,5 msk chiafrön

1 tsk Ceylon kanel

 

Gör så här:

1. Bryt chokladen i små bitar och smält i en skål över sjudande vatten.

2. Rör om för att undvika att chokladen överhettas eller bränns. Tillsätt alla nötter, frön och kanel i skålen. Om du saknar en ingrediens kan du ersätta den med något från listan eller med en annan nöt eller frö till exempel pekannötter, pistasch, valnötter, sesamfrö etc. Blanda ingredienserna i skålen.

3. Skopa upp med en sked på bakplåtspapper och ställ in i kylen i 1 timme.

4. Förvara i en lufttät behållare eller frys.

 

Tips: Servera den doppad i ekologisk sockerfritt jordnötsmör eller med en blandning av färska bär.

 

Hälsofördelar

 

Nötter allmänt

Nötter är en superfood, antiinflammatorisk och innehåller polyfenoler (antioxidanter), som kan skydda våra celler från skador orsakade av fria radikaler. De innehåller mycket fiber och hjälper till att hålla dig mätt, balansera blodsockernivån och förbättra tarmhälsan.

Nötter kan också sänka LDL-kolesterol och triglycerider och samtidigt öka det goda HDL-kolesterolet.

 

Pumpafrön

Pumpafrön är rika på antioxidanter som karotenoider och E-vitamin som hjälper till att skydda mot sjukdomar och minska inflammation. Pumpafrön innehåller också järn, zink och är rik på magnesium. Magnesium är viktigt för många kroppsfunktioner inklusive blodtryck, blodsocker, muskler, energiproduktion och nervfunktion. Magnesium hjälper också blodkärlen att slappna av och är viktigt för ben utvecklingen.

 

Kakao nibs

Kakaonibs är mycket näringsrika. De innehåller protein, fiber, hälsosamma fetter, mineraler och växtföreningar som flavonoider som är en kraftfull antioxidant.

Var medveten om att kakaobönor innehåller stimulanserna koffein och teobromin. De ger vissa hälsofördelar men kan också orsaka negativa effekter när de konsumeras i överskott så var försiktig om du äter dem för sent på kvällen eftersom det kan påverka sömnen.

 

Chiafrön

Chiafrön är mycket näringsrika och höga i antioxidanter. De innehåller fiber, protein och omega-3-fettsyror. Chiafrön innehåller också mycket kalcium, magnesium, fosfor och ALA som alla stöder förbättrad benmineraldensitet.

Att lägga till chiafrön i din kost är ett enkelt sätt att lägga till näringsämnen genom att lägga till smoothies, gröt, sallader, müsli och bakverk.

MER FRÅN:

Bakterier & fibrer för din mage

  • Baserat på 20 års forskning
  • Producerat i Sverige
  • Naturligt - inga tillsatser

nyheter och tips för din tarmflora

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no