Näringsrik smoothie-bowl med chokladsmak - Super Synbiotics
MAGHÄLSA /

Näringsrik smoothie-bowl med chokladsmak

Smoothie-bowl – en näringsrik och hälsosam variant på glass! Med fryst banan och avokado som bas går smaksättningen att variera i oändlighet, men i detta recept väljer vi att använda rå kakao för en god choklad-smak. Detta recept fungerar både som frukost, dessert eller som en lättare lunch.

Frysta bananer ger krämig konsistens

För att få till en bra smoothie-bowl gäller det att skapa en tjock, glass-liknande konsistens. Tricket till detta är frysta bananer! För att maximera fiberinnehållet använder vi alltid gröna/omogna bananer som vi köper i större mängder när de finns tillgängliga och fryser in (skalade).

Rik på fibrer, vitaminer och mineraler

De gröna bananerna är bland annat rika på fibrerna pektin och resistent stärkelse. Dessa fibrer är så kallade prebiotiska fibrer som ger energi till de goda bakterierna i tarmen. I avokadon finns bland annat nyttiga fetter och grönkålen bidrar med både vitaminer, mineraler och mer växtfibrer. Ett rör Synbiotic15 eller Synbiotic40 Enhanced adderas med fördel till mixen då det ger ett extra tillskott av både mjölksyrabakterier och fibrer.

Kakao – supermat för hälsan

För att få till den goda chokladsmaken använder vi rå kakao i detta recept. Men förutom att kakaon fungerar som smaksättare bär den även med sig flera värdefulla hälsoeffekter. Till exempel innehåller kakaon flavanoider som fungerar som antioxidanter och är bra för både hjärnans och hjärtats hälsa, samt för hudkvalitén. Dessutom är kakao mycket rikt på magnesium – ett mineral som bland annat behövs för att vi ska kunna tillgodogöra oss andra vitaminer och näringsämnen i kosten (t.ex. D-vitamin).

Recept

½ avokado

1 fryst grön banan

1 msk rå kakao

1 rör Synbiotic

1 näve grönkål

En skvätt växtbaserad mjölk

Instruktioner:

Mixa ingredienserna till en slät krämig, glassliknande blandning. Häll upp i en skål och toppa med valfri skivad frukt, bär, nötter, frön, granola etc.

Tips på topping:

Frukost: Hemmagjord granola, färska eller frysta blåbär samt pumpafrön

Lunch: Råa havregryn, hampafrön och skivad banan

Dessert: Skivade färska jordgubbar, kakaonibs eller riven mörk choklad (minst 70% kakao) och cashewnötter

 

MER FRÅN:

Bakterier & fibrer för din mage

  • Baserat på 20 års forskning
  • Producerat i Sverige
  • Naturligt - inga tillsatser

nyheter och tips för din tarmflora

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no