Overnight oats med vanilj, kanel och kardemumma - Super Synbiotics
MAGHÄLSA /

Overnight oats med vanilj, kanel och kardemumma

Overnight oats är en kall variant av den klassiska havregrynsgröten som enkelt blandas ihop i förväg. Detta recept är dessutom boostat med chiafrön och solrosfrön för hälsosamma fetter samt de antiinflammatoriska kryddorna kanel och kardemumma

Havregryn – fullpackat med fibrer för tarmfloran

De fibrer som finns i havren är framförallt av sorten lösliga fibrer. Hit hör bland annat fibersorten betaglukan. Lösliga fibrer har flera hälsoegenskaper som framförallt är kopplade till den gel som bildas när dessa fibrer kommer i kontakt med vätska. Till exempel har studier visat att den gel som bildas när vi får i oss betaglukan kan förhindra upptaget av kolesterol i kroppen och den bidrar även till kontroll av blodsockret. Dessutom har betaglukan visat sig bidra till en god hjärt- och kärlhälsa.

Förutom att betaglukan tillhör gruppen lösliga fibrer så är det även en prebiotisk fiber, vilket innebär att den fungerar som föda eller energi till de goda bakterierna i tarmen.

Recept på overnight oats (2 portioner)

2 dl havregryn

2 msk chiafrön

2 msk solrosfrön

2 dl växtbaserad mjölk (vi använde havremjölk)

0,5 tsk vaniljpulver

0,5 tsk ceylonkanel

0,5 tsk kardemumma

Förslag på topping:

Tinade hallon

Riven kokos

1 dos Synbiotic15

Instruktioner: Bland ihop alla ingredienser på kvällen och ställ i kylen. På morgonen, addera en extra skvätt vätska om konsistensen är för tjock. Varva blandningen med tinade/uppvärmda hallon och riven kokos i ett glas, eller testa en annan topping som t.ex. rivet äpple och valnötter. För en extra dos goda bakterier och prebiotiska fibrer strör vi också över en sticka Synbiotic15!

 

MER FRÅN:

Bakterier & fibrer för din mage

  • Baserat på 20 års forskning
  • Producerat i Sverige
  • Naturligt - inga tillsatser

nyheter och tips för din tarmflora

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no