Recept - Professor Bengmarks gröna smoothie | Super Synbiotics
MAGHÄLSA /

Professorns gröna smoothie

En grön smoothie är den perfekta lösningen när du har kort om tid och snabbt vill få i dig näring och nyttiga växtfibrer. Detta recept fungerar både som frukost och mellanmål, och tar inte mer än några minuter att slänga ihop. Resultatet blir en len grön smoothie som är fylld med hälsosamma fetter från avokadon, c-vitamin och magnesium från grönkålen och fibrer från havren. Med andra ord – perfekt mat för dina goda tarmbakterier!

Tips på smaksättning

Om du har svårt för den gröna smaken så kan du alltid addera en valfri frukt till receptet – äpple eller mango tycker vi passar extra bra! En matsked rå kakao är ett annat alternativ för den som gillar chokladsmak. Om du har en stark mixer så kan du även testa att lägga ner en bit av avokadokärnan då det ger en extra boost av antioxidanter, lösliga fibrer och hälsosamma oljor. Kärnan har en något besk smak, så börja med en fjärdedels kärna och testa dig fram tills du hittar vad du gillar.

Receptet ger 1 tillbringare – (Tips! Om du inte får i dig allt kan du förvara tillbringaren övertäckt i kylen så håller det sig till dagen efter)

Recept

300 gram grönkål

1 liter vatten

2 avokador

2 dl havregryn

½ citron

2 cm ingefära (utan skal)

Lägg samtliga ingredienser i en mixer och mixa tills allt är lent. Servera i glas, drick upp, och hör dina tarmbakterier jubla!

MER FRÅN:

Bakterier & fibrer för din mage

  • Baserat på 20 års forskning
  • Producerat i Sverige
  • Naturligt - inga tillsatser

nyheter och tips för din tarmflora

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no