Denna dessert passar de flesta allergier och är ett nyttigare alternativ till en vanlig brownie. Den är gluten- och nötfri och gjord på sötpotatis.
1 stor sötpotatis (ca 250 ml kokt och mosad)
2 ägg
80 ml kokosolja – smält och avsvalnad
1 msk chiafrön
4 mjuka ekologiska dadlar
1 tsk vaniljpulver
3 msk rå ekologisk kakaopulver eller osötat kakaopulver
3 msk kokosmjöl eller riven kokos
0,5 tsk bakpulver
1 nypa havssalt
100-150 ml mörka osötade ekologiska chokladnibs eller hackad mörk choklad
1. Skala sötpotatisen och skär i stora bitar. Koka i vatten tills den är mjuk, häll av och låt svalna.
2. I en matberedare – tillsätt alla ingredienser utom chokladen.
3. Tillsätt chokladen och använd en sked för att blanda ihop allt.
4. Häll blandningen i en bakplåtspappersklädd bakform (20 x 20 cm). Baka i förvärmd ugn på 175 °C i 25-30 minuter.
5. Servera med färska bär.
Detta är en gluten- och nötfri chokladbrownie gjord på sötpotatis. Den är full av fiber från sötpotatis, chiafrön, dadlar och riven kokos och naturligt sötad av sötpotatis och dadlar samt innehåller nyttigt fett från kokosoljan.
Notera att det finns en skillnad mellan rå kakao och kakao. Rå kakao är den råa formen innan den bearbetas. Den smakar mer bittert och är rik på antioxidanter, mineraler och vitaminer. Den finns tillgänglig som pulver. Kakao är en bearbetad form, ofta hittad som pulver med tillsatt socker (som ofta används i bakning). Dess smak är mindre bitter och innehåller också färre antioxidanter, mineraler och vitaminer på grund av bearbetningen av frukten. Var uppmärksam på vilken du väljer om du letar efter det mest hälsosamma och näringsrika alternativet.
Kakao i sin råa form är antiinflammatorisk och full av antioxidanter. Det anses ha många hälsofördelar som att förbättra blodflödet, humöret och hjärnfunktionen.
Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no