MAGHÄLSA /

Professorns antiinflammatoriska gurkmejashot

Här är Professor Bengmarks gurkmejashot – vårt favoritrecept i förkylningstider!

Inflammation och antiinflammatoriska kryddor

Inflammation styrs bland annat av våra gener, där cirka 1200 gener är involverade i kontroll av inflammation. Det har dock visat sig att vissa kryddor kan påverka dessa gener. Gurkmeja, som är huvudingrediensen i denna shot, är den mest välstuderade kryddan just när det gäller inflammation. Mer specifikt är det antioxidanten curcumin som forskarna visat extra stort intresse för.

Denna supershot innehåller även de nyttiga kryddorna kryddnejlika och kanel. Se dock till att använda ceylonkanel istället för den vanliga kanelen då den kan innehålla det giftiga ämnet kumarin. Cayennepeppar hjälper kroppen att absorbera alla nyttigheter från dessa magiska kryddor.

Recept

(1 glas)

1/2-1 glas fruktjuice (ananas, äpple eller liknande)

1 msk malen gurkmeja

1/4 tsk cayennepeppar

1 dessertsked ceylonkanel

1 tsk spiskummin

1 knivsudd malen kryddnejlika

1/2-1 msk äppelcidervinäger

1 tsk citronjuice

 

Blanda och drick 1-2 gånger om dagen.

 

MER FRÅN:

Bakterier & fibrer för din mage

  • Baserat på 15 års forskning
  • Producerat i Sverige
  • Naturligt - inga tillsatser

nyheter och tips för din tarmflora