Dämpa och förebygg inflammation med professorns råd - Super Synbiotics

Dämpa och förebygg inflammation med professorns råd

Stig Bengmark är professorn som forskat i över 30 år om inflammationens och tarmflorans roll för vår hälsa. Läs mer om symptomen, orsakerna och vad du kan göra åt den kroniska inflammationen här.

Vad är låggradig/kronisk inflammation?

Vad de flesta tänker på när de hör ordet inflammation är så kallad akut inflammation. Denna typ av inflammation är immunförsvarets naturliga reaktion när kroppen utsätts för skada eller sjukdom och visar sig bland annat genom svullnad och rodnad. När skadan eller sjukdomen börjat läka drar kroppen tillbaka de inflammatoriska processerna och vi kan leva på som vanligt.

 

Vid kronisk inflammation å andra sidan, fortsätter inflammationen att gro i det tysta även om skadan eller hotet är förbi. Kronisk inflammation, även kallad låggradig eller tyst inflammation har kopplats ihop med allvarliga hälsotillstånd som autoimmuna sjukdomar, diabetes, cancer, hjärt-kärlsjukdomar, alzheimer, IBD med flera.

 

Köp Stig Bengmarks böcker Välj Hälsa och Välj Hälsa Receptboken här.

 

Symptom på kronisk inflammation

Symptomen är ofta diffusa och lätta att förbise. Här följer några exempel på symptom på kronisk inflammation: frekventa infektioner, smärta och värk, oregelbundna menstruationer, magproblem som t.ex. diarré och förstoppning, oförklarlig trötthet och sömnsvårigheter.

 

Inflammation och obalans i tarmfloran

Det finns flera orsaker och riskfaktorer som kan bidra till att man drabbas av kronisk inflammation och de flesta av dem är kopplade till hur vi lever och vad vi äter.

 

En utav dessa riskfaktorer är en obalanserad tarmflora vilket kan orsakas av till exempel en fiberfattig kost eller för mycket stress. I tarmen sitter nästan 70 procent av immunförsvaret, så en obalanserad tarmflora kan göra det lättare för inflammationsdrivande ämnen att ta plats i kroppen. Obalans i tarmfloran eller dysbios som det även kallas innebär att balansen mellan goda och onda bakterier har rubbats och de onda bakterierna börjat ta mer plats. Genom att ta hand om tarmfloran kan man återställa balansen och därmed både dämpa och förebygga inflammation.

 

Så dämpar och förebygger du kronisk inflammation – Professor Stig Bengmarks råd

 

1. Anamma en antiinflammatorisk kosthållning

Stig Bengmark förespråkar en antiinflammatorisk kost som är baserad på 12 principer – läs mer här.

2. Inför hälsosamma vanor kring stresshantering, motion och sömn

Hälsa och även inflammation påverkas av livsstilen i sin helhet, så stress, motion och sömn är minst lika viktigt för en balanserad tarmflora och minskad inflammation i kroppen

3. Stärk tarmfloran

Förutom en fiberrik kost och en hälsosam livsstil, finns det även kosttillskott för tarmfloran. Synbiotic15 är en kombination av goda magbakterier och fibrer, baserat på Stig Bengmarks forskning, som stärker tarmfloran.

 

Vem är Stig Bengmark?

Bakterier & fibrer för din mage

  • 15 miljarder mjölksyrabakterier
  • 4 unika bakteriestammar
  • 4 gram glutenfria kostfibrer
Köp synbiotic15 här

Bakterier & fibrer för din mage

  • Baserat på 20 års forskning
  • Producerat i Sverige
  • Naturligt - inga tillsatser

nyheter och tips för din tarmflora

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no