MAGHÄLSA /

Gul vårsoppa

2 portioner

 

Ingredienser

1 msk kokosolja
200 g purjolök eller 1-2 stjälkar, tvättade och skurna i mindre bitar
300 g blomkål, tvättad och skuren i mindre bitar
300 g kikärtor, förkokta och sköljda
2 cm ingefära, skalad
1-2 kvistar färsk timjan
2 tsk torkad gurkmeja
Nymalen svartpeppar
1 ekologisk glutenfri grönsaksbuljongtärning
400-500 ml vatten
8-10 färska myntablad
1 nypa havssalt
En skvätt citronsaft

 

Gör så här

1. Lägg purjolök, blomkål, ingefära, kokosolja, timjan, buljongtärning, svartpeppar, gurkmeja, salt och vatten i en kastrull och koka upp.

2. Sänk värmen och låt sjuda i ca 10 minuter, eller tills grönsakerna är mjuka.

3. Tillsätt färska myntablad och förkokta kikärtor och mixa med stavmixer tills soppan är slät.

4. Smaka av och tillsätt mer salt och peppar om det behövs, samt en skvätt citronsaft efter smak.

5. Servera med strödda blandade nötter och frön och Stigs hemgjorda nöt- och fröbröd.

 

Tips

Detta är en lättlagad antiinflammatorisk soppa som kan serveras både som huvudrätt och förrätt. Den innehåller mycket fiber från blomkål och purjolök samt växtbaserat protein från kikärtorna.

 

Hälsofördelar

Gurkmeja är en superkraftig antiinflammatorisk antioxidant. Dess hälsofördelar optimeras när den tas med svartpeppar eftersom detta ökar upptaget. Gurkmeja kan också tas som via kosttillskott. Blomkål är rikt på fibrer, antioxidanter och fytonäringsämnen. Den är också rik på vitaminerna B6, C och K samt kalium och folat. Bra för ditt immunsystem!

MER FRÅN:

Bakterier & fibrer för din mage

  • Baserat på 20 års forskning
  • Producerat i Sverige
  • Naturligt - inga tillsatser

nyheter och tips för din tarmflora

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no