Hälsosam SuperSynbiotics-sylt - Super Synbiotics
MAGHÄLSA /

Hälsosam SuperSynbiotics-sylt

Ett gott och barnvänligt sätt att äta Synbiotic är att göra en SuperSynbiotics-sylt. Sylten tar mindre än 5 minuter att göra och är god att lägga på exempelvis kokosyoghurt eller chiapudding. Kostfibern pektin i Synbiotic ger sylten rätt konsistens – utan syltsocker eller långkok!

Recept SuperSynbiotics-sylt

Detta recept passar utmärkt för barn och andra som har svårt för konsistenser, eftersom Synbiotics pulver naturligt blir en del av sylten. Det är även perfekt för den som vill prova ett nytt spännande sätt att äta sin dagliga dos Synbiotic. Kostfibern pektin är det som används i syltsocker och traditionella sylter för att få till rätt konsistens på sylten. Pektin är även en av de fyra kostfibrerna i Synbiotic, som är noga utvalda för att komplettera mjölksyrabakterierna. Därför fungerar Synbiotic väldigt bra i detta recept – sylten får rätt konsistens av Synbiotic och ger dig samtidigt ett tillskott av nyttiga fibrer och bakterier, utan tillsatt socker.

Ingredienser (1 portion)

3-5 färska ekologiska jordgubbar (eller frusna jordgubbar som tinats)
Honung (valfritt)
1 dosförpackning Synbiotic

Gör så här:

1. Mosa jordgubbarna med en gaffel.
2. Tillsätt honung för sötma (valfritt).
3. Tillsätt en dos Synbiotic och blanda – detta kommer att göra att konsistensen blir som sylt.
4. Servera som tillbehör till/på/i valfri frukost eller mellanmål. (OBS: Använd inte sylten på varma livsmedel, eftersom bakterierna inte tål höga temperaturer. Rumstempererade, kalla eller frysta livsmedel går bra)

Video:

Serveringsförslag:

Blanda i eller lägg på kokosyoghurt eller annan plantbaserad yoghurt (perfekt för barn)
Lägg på overnight oats tillsammans med nötter och frön
Servera på glutenfritt bröd (t.ex. Stigs nöt- och fröbröd) tillsammans med skivad banan och jordnötssmör (osötat och osaltat).

Tips: Du kan förbereda en större sats att ställa i kylen om du vill. Mosa jordgubbar och tillsätt eventuellt lite honung. Kan förvaras i kyl i upp till 3–4 dagar. Blanda i Synbiotic precis innan servering. Du kan även vara kreativ och prova att använda andra bär eller frukter till sylten, som exempelvis blåbär eller hallon.

Hälsofördelar:

Jordgubbar innehåller massvis av vitaminer, mineraler och kostfibrer. 100 gram jordgubbar innehåller 2 gram fibrer av de 25-35 gram som är dagligt rekommenderat intag. De har även ett relativt lågt glykemiskt index (GI) samt är en bra källa till C-vitamin och folat. Jordgubbar och andra bär innehåller också det bioaktiva ämnet antocyanin, som har antioxidativa egenskaper.

MER FRÅN:

Bakterier & fibrer för din mage

  • Baserat på 20 års forskning
  • Producerat i Sverige
  • Naturligt - inga tillsatser

nyheter och tips för din tarmflora

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no