MAGHÄLSA /

Lins- och grönsaksgryta

En immunförsvarsboostande lins- och grönsaksgryta! Grytan innehåller antioxidanter och fibrer från röda linser och en färgstark blandning av grönsaker som sötpotatis, paprika och zucchini. Alla ingredienser är noggrant utvalda för att ge din kropp de näringsämnen den behöver för att stärka immunförsvaret.

Ingredienser

2 dl torkade röda linser – sköljda i kallt vatten

6-8 dl vatten (eller mer)

400 ml krossade tomater

 

1 sötpotatis

1 lök

En handfull färsk spenat eller 1 liten pak choi (valfritt)

1 selleristjälk

1 gul eller röd paprika

En handfull blandade svampar

1 zucchini

1 msk mild linfröolja, avokadoolja eller MCT-olja

 

1,5 tsk torkad eller färsk timjan

1 kvist färsk rosmarin

Chiliflakes till servering (valfritt)

1 grönsaksbuljongtärning

1,5 tsk ekologisk röd paprikapulver

Färsk persilja eller koriander till servering- hackad

1 msk tomatpuré (valfritt)

 

Gör så här

1. Skölj linserna väl i kallt vatten.

2. Tvätta och hacka alla grönsaker i bitar.

3. Placera linser, lök, sötpotatis, selleristjälk, vatten, buljongtärning, krossade tomater, svampar, paprikapulver och (valfritt) tomatpuré i en gryta. Se till att alla grönsaker är täckta med vätska – tillsätt annars mer vatten.

4. Koka upp och låt sjuda i 15 minuter.

5. Tillsätt paprika, zucchini och låt koka i 5 minuter.

6. Smaka på linserna och om de är mjuka och klara tillsätt pak choi eller spenat (valfritt) och låt sjuda i 1 minut.

7. Smaka av – och tillsätt mer kryddor eller salt vid behov.

8. Servera med färsk hackad persilja eller koriander ovanpå och chiliflakes för att extra krydda.

 

Tips

Detta är en antiinflammatorisk, immunförsvarsstärkande grönsaksgryta. Rätten kan göras i en stor sats och är perfekt att ta med till jobbet nästa dag. Du kan servera den dagen efter till middag som en sidorätt till en liten portion kött eller med hirs, quinoa och teff.

 

Hälsofördelar

Receptet innehåller massor av fibrer från linserna och blandningen av grönsaker. Det har ett brett utbud av olika färgade grönsaker där varje färg representerar ett fytonäringsämne (näringsämnen som finns i växter). Alla är lika viktiga för vårt immunsystem.

Att konsumera ett brett utbud av fytonäringsämnen är förknippat med minskad risk för att utveckla kroniska sjukdomar, inklusive hjärtsjukdomar och cancer.

Genom att äta ett brett utbud av färgglada grönsaker varje dag ökar du mångfalden i tarmfloran och ökar de hälsosamma bakterierna. Att ha en hälsosam tarmflora stärker immunsystemet och förbättrar matsmältningssystemet.

MER FRÅN:

Bakterier & fibrer för din mage

  • Baserat på 20 års forskning
  • Producerat i Sverige
  • Naturligt - inga tillsatser

nyheter och tips för din tarmflora

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no