MAGHÄLSA /

Kokosmakron

Det här är ett hälsosammare alternativ till klassiska kokosmakroner. De är fria från gluten, mejeriprodukter och raffinerat socker!

Ingredienser

2 stora äggvitor

2 nypor vaniljpulver

1 nypa salt

½- 1 msk kokossocker

1 msk kokosolja

160 g (ungefär 2 koppar) riven osötad kokos

Mörk ekologisk choklad, osötad

 

Gör så här

1. Blanda alla ingredienser i en skål. Smaka på blandningen – tillsätt mer vaniljpulver och/eller kokossocker om det behövs

2. Klicka ut blandningen till jämnt formade makroner. Använd fingrarna för att trycka ihop blandningen i klicken för att få den att hålla ihop och placera sedan på en bakplåt. Om blandningen faller isär lite, tryck bara ihop den och forma om kakorna

3. Grädda i ugnen på 160°C i 20-25 minuter, eller tills att kokosen har fått en gyllene färg. Låt svalna

4. Smält chokladen och doppa botten på kakorna, vänd dem upp och ned och låt svalna. Njut!

 

Förvara i en lufttät behållare i kylskåp i upp till 7 dagar. 

 

Hälsofördelar

Receptet innehåller en liten mängd naturligt kokossocker, vilket är bättre än vitt socker, men fortfarande ett sötningsmedel. Det är viktigt att komma ihåg att konsumera en större mängd har en negativ påverkan på dina blodsockernivåer, inflammation och övergripande hälsa.

Riven kokos är rikt på fiber och hjälper matsmältningen tillsammans med tillräckligt vattenintag och motion. MCT-fettet från kokosen och det tillsatta kokosoljan är antiinflammatoriskt och har visat sig stärka tarmbakterierna. Fibret och det antiinflammatoriska fettet tillsammans gör det här godiset till en låg GI-produkt.

Det är i regel mer hälsosamt att äta hemlagade sötsaker jämfört med köpta sötsaker. Köpta sötsaker innehåller ofta konstgjorda ingredienser, mycket socker, låg fiberhalt och osunda fetter.

 

Tips för att hålla sig hälsosam under högtider

  • Börja varje måltid med grönsaker och sallad. Detta fyller upp magen och hjälper till med matsmältningen.
  • Se till att dricka vatten jämnt fördelat under dagen för att hjälpa till med matsmältningen.
  • Var medveten om dina portioner – överdriv inte. Maten är vanligtvis fortfarande där och du kan alltid äta senare om du blir hungrig.
  • Ät sötsaker efter maten eftersom det har mindre påverkan på dina blodsockernivåer då. Välj färsk frukt och hemlagade sötsaker/desserter före köpta.
  • Rör på dig. Gå gärna en promenad efter maten, det hjälper till att sänka blodsockret och underlätta matsmältningen. Att bara röra på dig genom att diska eller göra hushållsarbete har en positiv effekt.
  • Tänk på alkoholintaget, ha alltid ett glas vatten till varje glas alkohol.
  • Läs vår artikel ”Tips på antiinflammatoriskt julbord” för tips på vad som är bra att äta på julbordet.

MER FRÅN:

Bakterier & fibrer för din mage

  • Baserat på 25 års forskning
  • Utvecklat i Sverige
  • Naturligt - inga tillsatser

nyheter och tips för din tarmflora

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no