
Det här är ett hälsosammare alternativ till klassiska kokosmakroner. De är fria från gluten, mejeriprodukter och raffinerat socker!
2 stora äggvitor
2 nypor vaniljpulver
1 nypa salt
½- 1 msk kokossocker
1 msk kokosolja
160 g (ungefär 2 koppar) riven osötad kokos
Mörk ekologisk choklad, osötad
1. Blanda alla ingredienser i en skål. Smaka på blandningen – tillsätt mer vaniljpulver och/eller kokossocker om det behövs
2. Klicka ut blandningen till jämnt formade makroner. Använd fingrarna för att trycka ihop blandningen i klicken för att få den att hålla ihop och placera sedan på en bakplåt. Om blandningen faller isär lite, tryck bara ihop den och forma om kakorna
3. Grädda i ugnen på 160°C i 20-25 minuter, eller tills att kokosen har fått en gyllene färg. Låt svalna
4. Smält chokladen och doppa botten på kakorna, vänd dem upp och ned och låt svalna. Njut!
Förvara i en lufttät behållare i kylskåp i upp till 7 dagar.
Receptet innehåller en liten mängd naturligt kokossocker, vilket är bättre än vitt socker, men fortfarande ett sötningsmedel. Det är viktigt att komma ihåg att konsumera en större mängd har en negativ påverkan på dina blodsockernivåer, inflammation och övergripande hälsa.
Riven kokos är rikt på fiber och hjälper matsmältningen tillsammans med tillräckligt vattenintag och motion. MCT-fettet från kokosen och det tillsatta kokosoljan är antiinflammatoriskt och har visat sig stärka tarmbakterierna. Fibret och det antiinflammatoriska fettet tillsammans gör det här godiset till en låg GI-produkt.
Det är i regel mer hälsosamt att äta hemlagade sötsaker jämfört med köpta sötsaker. Köpta sötsaker innehåller ofta konstgjorda ingredienser, mycket socker, låg fiberhalt och osunda fetter.
Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no