Julkryddat Antiinflammatoriskt Te  - Super Synbiotics
MAGHÄLSA /

Julkryddat Antiinflammatoriskt Te 

Detta är ett värmande och hälsosamt alternativ till den söta glöggen. Hälsofrämjande med antiinflammatoriska kryddor och antioxidanter.

Julkryddat Antiinflammatoriskt Te

Ingredienser:

½ – 1 L vatten
1 kanelstång (valfritt)
5 cm färsk ingefära, skalad och skuren i bitar
4-5 kryddnejlika
2 st stjärnanis
2 st kardemumma hel
½ pressad citron

Gör så här:

Koka upp vatten, stäng av värmen. Tillsätt alla kryddor i vattnet.
Låt stå i 5-10 minuter, tillsätt citron efter smak och servera sedan.
Njut!

Tips: Gör en större sats och smutta på teet hela dagen eller förvara i kylen och drick det kallt. Du kan själv anpassa mängden kryddor i teet. För starkare te, tillsätt mer av kryddorna och låt stå längre.

– För att behålla smaken och styrkan i kryddnejlikan och kardemumman – köp dem hela och förvara i en lufttät behållare.
– Om du vill smaksätta teet med något sött så kan du tillsätta en matsked honung.
– Njut av teet tillsammans med en julkryddad morotskaka. Se receptet här.

Hälsofördelar

Både citron och ingefära innehåller växtföreningar som stödjer matsmältningssystemet och kan användas för att underlätta matsmältningen. De kan också hjälpa till att lindra en täppt näsa, hjälpa till att bekämpa influensa och minska illamående. Citron är en bra källa till C-vitamin och en citron ger ca. 50 % av rekommenderat dagligt intag.

Antiinflammatoriska kryddor

Kryddnejlika

Kryddnejlika innehåller antioxidanter och inkluderar flera föreningar som är kopplade till antiinflammatoriska egenskaper. Kryddnejlika innehåller en specifik naturlig antioxidant och antiinflammatorisk förening som kallas eugenol som har visat sig minska det inflammatoriska svaret i kroppen och som antioxidant som skyddar cellerna från skador från fria radikaler. Kryddnejlika är också en rik källa till mangan som är ett viktigt mineral för att bibehålla hjärnans funktion och bygga starka ben.

Kardemumma

Kardemumman är näringstät, 100 g ger ca 22% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen. Den innehåller bl.a. mycket järn, magnesium, och zink men även vitamin C och B-vitaminer.

Kanel

Kanel har använts i århundraden för både sina medicinska egenskaper och sin smak. Välj Ceylonkanel i stället för Cassia kanel (vanlig kanel). Ceylon kanel har identifierats som överlägsen i välgörande aktiv sammansättning. Kanel är känd för sina antiinflammatoriska och har antimikrobiella egenskaper. Det har förmågan att öka insulinkänsligheten och därför minska risken för typ 2-diabetes.

MER FRÅN:

Bakterier & fibrer för din mage

  • Baserat på 20 års forskning
  • Producerat i Sverige
  • Naturligt - inga tillsatser

nyheter och tips för din tarmflora

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no