kr Sverige / SEK
kr Sverige / SEK
  • Belgien
  • Bulgarien
  • Danmark
  • Finland
  • Frankrike
  • Grekland
  • Irland
  • Italien
  • Kroatien
  • Luxemburg
  • Nederländerna
  • Norge
  • Polen
  • Portugal
  • Slovakien
  • Spanien
  • Storbritannien (UK)
  • Sverige
  • Tjeckien
  • Tyskland
  • Ungern
  • Österrike
kr Sverige / SEK
  • Belgien
  • Bulgarien
  • Danmark
  • Finland
  • Frankrike
  • Grekland
  • Irland
  • Italien
  • Kroatien
  • Luxemburg
  • Nederländerna
  • Norge
  • Polen
  • Portugal
  • Slovakien
  • Spanien
  • Storbritannien (UK)
  • Sverige
  • Tjeckien
  • Tyskland
  • Ungern
  • Österrike
Svenska
Svenska
Varukorg (0)
kr
Super Synbiotics/Maghälsa/Recept/Recept på raw smulpaj
Super Synbiotic Maghälsa
Raw smulpaj recept - Super Synbiotics

Recept på raw smulpaj

Dela på facebook
Kopiera länk
Maila länk

Denna raw-food variant av den klassiska smulpajen kräver ingen ugn och går snabbt att svänga ihop med hjälp av matberedare eller mixer! 

Naturlig sötma och nyttiga fetter

I detta recept har vi uteslutit det raffinerade sockret och använder istället färska dadlar för att få en naturligt söt smak och dessutom en högre fiberhalt. Även det vita mjölet har uteslutits och istället används havregryn som innehåller rikligt av den nyttiga fibersorten betaglukan som kan bidra till att bibehålla normala kolesterolnivåer i blodet. Betaglukan tillhör även gruppen prebiotiska fibrer som fungerar som mat till de goda bakterierna i tarmen.

En traditionell smulpaj innehåller ofta smör eller margarin som fettkälla, men i detta recept används valnötter samt kokosolja eller MCT-olja. Valnötter är en bra vegetabilisk källa till det viktiga omega 3-fettet som vi i västvärlden tenderar att äta för lite av. MCT-olja (som kommer från kokosolja) innehåller medellånga mättade fettsyror vilket gör att de tas upp snabbare, från tarmen direkt till blodet vidare till levern. Långkedjiga fettsyror å andra sidan behöver först passera lymfan innan de kan gå vidare till levern.

Recept

Ca 6-8 portioner

2 dl valnötter

2 dl riven kokos

1,5 tsk salt med jod

½ tsk vaniljpulver

4 dl havregryn

2 msk kokosolja/MCT-olja

16 dadlar

300 g färska eller frysta och tinade bär

Instruktioner: Lägg valnötterna i en matberedare eller mixer och mixa till en finhackad konsistens. Tillsätt därefter alla övriga ingredienser förutom bären och mixa till en smulig blandning. Lägg undan ca en fjärdedel av blandningen och tryck ut resten av degen i en pajform. Fyll pajen med bär och smula därefter över det sista av smuldegen. Äts förslagsvis tillsammans med Stig Bengmarks cashew-grädde eller avokado-grädde! Om du vill ha en varm paj går det även bra att köra den i ugnen på låg temperatur i 30-60 minuter.

 

Bakterier och fibrer för din mage
  • Baserat på 15 års forskning
  • Producerat i Sverige
  • Naturligt - inga tillsatser
Antiinflammatorisk Pumpasoppa Super Synbiotics

Pumpasoppa med gurkmeja, chili och ingefära

7 antiinflammatoriska kryddblandningar - Super Synbiotics

7 Antiinflammatoriska kryddblandningar att prova

Asiatisk sallad - Super Synbiotics

Kryddstark sallad med sötpotatis, koriander och chili

Nyheter och tips för din tarmflora