Rawfood-bollar med hallonsmak | Recept | Super Synbiotics
MAGHÄLSA /

Rawfood-bollar med hallonsmak

Detta recept på rawfood-bollar med hallon, både mättar, dämpar sötsug och är så pass nyttigt att du kan äta det som mellanmål.

Packat med fibrer och antioxidanter

Havregryn är allmänt känt för sin goda effekt både på blodsockret och kolesterolet, vilket framförallt är kopplat till den höga andelen fibrer. Fibrerna i havregrynen utgörs av både lösliga och olösliga fibrer, där fibersorten betaglukan tar mest plats. Vad många inte vet är att havregryn även är rikt på växtbaserat protein – runt 11-17 procent av havregrynen utgörs av protein.

Dadlar bidrar med naturliga sötma, men har trots sin söta smak ett lågt glykemiskt index – tack vare det höga fiberinnehållet. Dadlar är även fyllda med inflammationsdämpande antioxidanter och mineraler som kalium, magnesium och kalcium som bidrar till ett starkare skelett.

Hallon är rika på antioxidanter som exempelvis c-vitamin, och har även visat sig ha antiinflammatoriska effekter. Dessutom kan hallon både sänka blodsockret och förbättra insulinresistens.

Recept

(ca 10-15 bollar)

1 dl urkärnade dadlar

1 dl havregryn

1 dl riven kokos

1 dl naturella cashewnötter

1 dl frysta hallon

1 msk rå kakao

Så här gör du: Lägg samtliga ingredienser i en matberedare eller en kraftfull mixer. Mixa tills konsistensen blir klibbig och formbar och forma därefter till 10-15 runda bollar beroende på hur stora du vill ha dem. Valfritt är att rulla bollarna i riven kokos eller kakaonibs, men det går precis lika bra utan! Förvara bollarna i kylskåp eller frys och ät med gott samvete när du känner dig sugen på något sött.

MER FRÅN:

Bakterier & fibrer för din mage

  • Baserat på 20 års forskning
  • Producerat i Sverige
  • Naturligt - inga tillsatser

nyheter och tips för din tarmflora

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no