2 portioner
500 ml rödkål
1 tunt skivad morot
½ riven rödlök
1 tunt skivad röd paprika
½ tunt skivad mango
1 stor näve hackad färsk koriander, persilja eller myntablad
Färsk ingefära-dressing
1-2 cm färsk ingefära riven
Chilipulver efter smak
50 ml MCT-olja
½-1 färsk lime (saften)
Valfri topping: 100 ml rostade cashewnötter, hackade mandlar eller jordnötter, chiliflakes
Protein – välja att addera skuren grillad kyckling, kokta räkor eller rökt tofu.
1. Tvätta, riv/ skär alla grönsaker och örter och blanda i en stor skål.
2. Gör dressingen och blanda med grönsakerna.
3. Tillsätt havssalt efter smak. Toppa med valfria nötter och chiliflakes.
4. Servera som en sidosallad eller tillsammans med ditt val av protein som huvudrätt.
Detta är en näringsrik sallad som fungerar perfekt som en sidosallad eller som en huvudrätt med tillsatt protein, till exempel grillad kyckling, räkor eller tofu.
Häll en portion synbiotika ovanpå salladen för extra boost för magen.
Salladen innehåller massor av olika fibrer, vitaminer och antioxidanter från de olika färgade grönsakerna och färska örterna. Vår tarm gillar en mångfald av fibrer för att trivas. Att lägga till färska örter är ett enkelt knep för att lägga till extra vitaminer, fibrer och smaker till vilken mat som helst. Köp dem i en kruka och håll dem växande i trädgården, på balkongen eller i ett soligt fönster under sommarsäsongen.
Dressingen innehåller färsk ingefära som är antiinflammatorisk, och hälsosamt fett från MCT-oljan.
Denna sallad innehåller mycket råa grönsaker vilket innebär att du måste tugga ordentligt tills det är smått och mjukt nog att svälja lätt. Lägg märke till hur många gånger du tuggar och sikta på 25-30 gånger per tugga för optimal matsmältning. Detta är också ett bra sätt att öva mindful eating under semestern. Lär dig mer om mindful eating här.
Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no