Användarguide Super Synbiotics - Super Synbiotics
MAGHÄLSA /

Användarguide Super Synbiotics

Har du testat eller är du nyfiken på att testa Super Synbiotics kosttillskott? Här hittar du tips, tricks och svar på frågor kring när du tar Synbiotic, hur du gör och mycket mer.

Vad är Synbiotic?

Vårt kosttillskott Synbiotic är en synbiotika vilket innebär att det innehåller en kombination av mjölksyrabakterier (probiotika) och fibrer (prebiotika) för din mage. Fibrerna fungerar som mat till de goda bakterierna så att de ska trivas. Synbiotic innehåller levande bakterier och behöver därför förvaras kyld! Synbiotic Kosttillskott finns i fyra olika varianter – Synbiotic15 Daily, Synbiotic40 Enhanced, Synbiotic Gut-Brain och Daily Capsule. Läs gärna mer om vår synbiotika här.

Vad är skillnaden mellan Synbiotic-produkterna?

Synbiotic15 Daily är vår första produkt och bästsäljare som framförallt passar personer som vill stärka och bibehålla en god tarmflora. En dos Synbiotic15 innehåller 15 miljarder mjölksyrabakterier och 4 gram fibrer. Synbiotic40 Enhanced är vår starkare produkt som innehåller 40 miljarder mjölksyrabakterier och 8 gram fibrer per dos. Denna synbiotika lämpar sig bättre för de som har en kraftig obalans i tarmfloran eller vid tillfällen som kroppen är utsatt för extra påfrestning. Synbiotic Gut-Brain, är likt Synbiotic40 Enhanced en starkare version som innehåller 40 miljarder mjölksyrabakterier och 8 gram fibrer per dos, men också vitaminerna B6, B9 och B12, som bidrar till en normal psykologisk funktion. Daily Capsule är det senaste tillskottet, det är en synbiotika i kapselformat som även innehåller Kalcium för en balanserad tarmflora. Jämför de olika produkterna här.

Hur använder man Synbiotic?

Synbiotic kommer i form av ett pulver som blandas med kall/rumstempererad vätska eller mat. Pulvret ska inte hettas upp då det tar död på de levande bakterierna. Vanligast är att blanda ut pulvret med vatten, men det går även utmärkt att mixa eller blanda ner i en smoothie samt strö över yoghurt eller overnight oats – ett bra knep för kinkiga barn som ibland har svårt för nya konsistenser och smaker. Tänk alltid på att konsumera synbiotikan så snart som möjligt efter att du öppnat förpackningen och blandat den med mat eller vätska.

När ska man ta Synbiotic?

Synbiotic kan tas när som helst på dygnet och det går faktiskt bra att ta synbiotikan både på tom mage och tillsammans med mat. För att etablera en god vana brukar det underlätta att välja en specifik tid på dygnet då man tar sina tillskott, så testa dig fram och se vad du trivs bäst med.

Vem kan använda Synbiotic?

Människor i alla åldrar kan med fördel ta Synbiotic. Till barn under 10 år rekommenderas att man börjar med en halv dos Synbiotic15 om dagen och därefter trappar upp till en hel dos. Vi rekommenderar inte Synbiotic40 Enhanced till barn. Vid speciella tillfällen kan dubbel eller till och med trippel dos (endast Synbiotic15) vara lämpligt, till exempel under eller efter en antibiotika-kur. Eftersom antibiotika tar död på alla bakterier (både onda och goda) så är det viktigt att vänta minst två timmar efter att antibiotikan intagits innan man tar sin synbiotika.

Även gravida och ammande kan ta Synbiotic. Barn som ammas kan få synbiotika genom att pulvret blandas ut med lite vatten och därefter appliceras på bröstvårta eller napp.

Vad händer när man börjar ta Synbiotic?

Precis som vid en del kostförändringar så kan kroppen och framförallt magen reagera när man börjar ta synbiotika. För de allra flesta är det en vanesak och problemen försvinner när kroppen vant sig vid de nya bakterierna och det ökade fiberintaget – för vissa tar det ett par dagar, medan det kan dröja flera veckor för andra. Om besvären är jobbiga kan man dela upp dosen över dagen och ta hälften av dosen på morgonen och andra halvan på kvällen. Om man blir hård i magen beror det oftast på att fibrerna i produkten är vattenlösliga och behöver mer vatten för att kunna passera smidigt genom tarmen – så se då till att dricka några extra glas vatten.

Hur länge behöver man ta Synbiotic?

Tarmfloran ser olika ut från person till person – ibland liknas den vid ett fingeravtryck – och därför är den mycket svårstuderad. Dessutom påverkas tarmflorans komposition av många olika faktorer – vad vi äter (och vad vi inte äter), hur mycket vi rör på oss, vår sömnkvalitet, sjukdomar, medicinering, andra kosttillskott, stress med mera. Så hur just du påverkas av synbiotikan beror helt på dina förutsättningar och din livsstil.

 

Om du har fler frågor om Synbiotic är du varmt välkommen att höra av dig till vår kundtjänst på info@supersynbiotics.se!

MER FRÅN:

Bakterier & fibrer för din mage

  • Baserat på 20 års forskning
  • Producerat i Sverige
  • Naturligt - inga tillsatser

nyheter och tips för din tarmflora

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no