Immunboostande smoothie med Synbiotic - Recept - Super Synbiotics
MAGHÄLSA /

Immunboostande smoothie med Synbiotic – Recept

Denna smoothie är fullproppad med C-vitamin, fibrer och antiinflammatorisk gurkmeja – allt du behöver för att ge immunförsvaret en extra boost.

Gurkmeja och C-vitamin

Gröna smoothies i all ära, men i detta recept låter vi gurkmejan spela huvudrollen och ge denna smoothie en starkt solgul färg. Gurkmejan har en lång historia inom naturmedicin där den använts för att behandla olika typer av åkommor och hälsoproblem. Gurkmejan har även studerats av ett flertal forskare för sina antiinflammatoriska egenskaper.

Förutom gurkmeja innehåller detta recept citron och mango, vilket ger rikligt med C-vitamin som är viktigt för immunsystemets normala funktion.

70 procent av immunsystemet sitter i tarmarna

Växtfibrer utgör de goda tarmbakteriernas huvudsakliga föda och är därför avgörande för en god tarmhälsa. Den omogna bananen ger mer fibrer än en mogen banan, och även mangon och citronen innehåller växtfibrer. Att tillsätta en dos Synbiotic15 i smoothien ger ett extra tillskott av probiotika och prebiotika.

Recept:

Havremjölk (eller annan växtbaserad mjölk)

1 banan (så omogen som möjligt)

1 citron (ta bort skal och kärnor)

1/2 msk gurkmeja alt. 1-2 cm färsk skalad gurkmeja

1 nypa cayennepeppar

Ca 1 dl fryst mango

1 rör Synbiotic

 

Lägg samtliga ingredienser i en mixer och mixa tills smoothien är slät. Anpassa mängden växtbaserad mjölk efter hur du vill ha konsistensen – mindre vätska ger en krämigare och tjockare konsistens, medan mer vätska gör att smoothien blir rinnigare.

 

MER FRÅN:

Bakterier & fibrer för din mage

  • Baserat på 20 års forskning
  • Producerat i Sverige
  • Naturligt - inga tillsatser

nyheter och tips för din tarmflora

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no