Granola fylld med nyttiga fibrer
MAGHÄLSA /

Glutenfri granola

Ett glutenfritt granolarecept med högt fiberinnehåll. Fylld med antiinflammatoriska omega-3. Ett gott och hälsosamt sätt att börja din dag på.

Ingredienser

10 portioner

 

500 ml (250 g) glutenfria havregryn

125 ml (30 g) riven kokos

100 g blandade hackade nötter (vi använde valnötter och cashewnötter)

4 msk (40 g) linfrön

3 msk (40 g) chiafrön

1 msk sesamfrön

150 ml (95 g) pumpafrön

125 ml solrosfrön

1 nypa vaniljpulver eller extrakt

2 tsk Ceylon kanel

1 stor banan

50 g smält kokosolja

 

Gör så här

1. Blanda alla torra ingredienser i en stor skål.

2. Mosa bananen med en gaffel och tillsätt den smälta kokosoljan. Tillsätt blandningen till de torra ingredienserna och rör om ordentligt.

3. Sprid granolablandningen jämnt på en bakplåt med bakpapper och baka i 140 grader i 30 minuter tills den är gyllenbrun och krispig. Blanda alltihop halvvägs.

4. Låt svalna och förvara i en lufttät glasbehållare.

 

Tips

Experimentera gärna med ingredienserna, prova olika nötter, frön och smaksättningar – till exempel kan du tillsätta kakao. Du kan alltid lägga till mer riven kokos genom att ersätta en del av havregrynen eller tvärtom om du föredrar utan kokos, och om du vill ha det lite sötare kan du lägga till en sked kokossocker i receptet eller lite rå honung vid servering.

Servera med mjölkfri soja- eller kokosyoghurt och färska bär som första måltid på dagen eller som ett mellanmål eller efterrätt.

 

Hälsofördelar

Detta är en lättlagad glutenfri granola med fiberrika glutenfria havregryn, nötter och frön. Antiinflammatoriska Omega-3 från nötter och frön och naturligt sötad av den ekologiska bananen och den rivna kokosen.

Fiber är nyckeln till en tarmvänlig kost och hjälper också till att hålla dig mätt samt balanserar blodsockernivåerna genom att främja en långsam frisättning av energi, vilket också hjälper dig att hantera en hälsosam vikt.

Rekommenderat dagligt fiberintag är 25-30 g. En portion (75 g) av denna granola innehåller ungefär 8 g fiber, vilket är cirka 30% av det rekommenderade intaget. Om du också lägger till en portion (1,5 dl) hallon får du i dig 4 g fiber till och tillsammans täcker det nästan hälften av ditt dagliga rekommenderade fiberintag. Ett utmärkt sätt att börja dagen på och göra din tarm glad.

 

Video

Andra nyttiga frukostrecept

Stigs nöt- och fröbröd

Avokadotoast med pocherat ägg

Overnight oats med chia och havre

MER FRÅN:

Bakterier & fibrer för din mage

  • Baserat på 20 års forskning
  • Producerat i Sverige
  • Naturligt - inga tillsatser

nyheter och tips för din tarmflora

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no