1 portion
2 msk chiafrön
150 ml osötad ekologisk mandel-, soja-, havre- eller kokosmjölk
0,5 tsk ceylonkanel
0,2 tsk ingefärapulver
0,2 tsk kardemumma
1 hel kryddnejlika (kom ihåg att ta bort den innan servering) eller en nypa malen kryddnejlika
Förslag på toppings
– Hackade råa ekologiska valnötter
– Färska eller frysta hallon, blåbär, lingon och/eller granatäppelkärnor eller annan färsk frukt
– Rå honung eller lönnsirap för extra sötma
– 1 påse Synbiotic (bäst att blanda i precis innan servering. Om konsistensen blir för tjock, tillsätt mer vätska).
1. Lägg chiafrön, kryddor och vätska i en glasburk med lock.
2. Skaka burken ordentligt tills allt är väl blandat.
3. Ställ i kylskåp och skaka burken 1-2 gånger under den första timmen.
4. Låt stå i minst 4 timmar, gärna över natten.
5. Servera som den är eller med toppings.
– Gör en större sats och fördela i matlådor, förvara i kylskåp i upp till 5 dagar.
– Anpassa kryddor och topping efter egen smak.
Detta är en osötad, fiberrik julkryddad version av en chiapudding. Den kan serveras som ett hälsosammare alternativ på julbordet, till dessert, till frukost eller som mellanmål. En portion ger cirka 35% av ditt dagliga rekommenderade fiberintag. Två matskedar (cirka 30 g) chiafrön innehåller cirka 10 gram fibrer. Det rekommenderade dagliga fiberintaget är 25-30 gram.
Chiafrön är en bra källa till både fiber och Omega-3. Både chiafrön och ceylonkanel bidrar till att stabilisera blodsockernivåerna. Fibrer balanserar blodsockret genom att bromsa matsmältningen. Ceylonkanel är antiinflammatorisk, rik på antioxidanter och har visat sig förbättra insulinkänsligheten.
Testa fler av våra hälsosamma julrecept!
Julkryddat antiinflammatoriskt te
Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no